– Vi vill att fler kommer till tals och säger sin mening om lokala frågor och ämnen och att fler ska kunna ta del av materialet, säger nyhetschef Anna H Lilliequist om utökningen på sajten.

Så här gör du för att delta i debatten

Skriv kort och rakt på sak. Maxlängd är 2 000 tecken (inklusive blanksteg). Då blir din in..

Så här gör du för att delta i debatten

Skriv kort och rakt på sak. Maxlängd är 2 000 tecken (inklusive blanksteg). Då blir din insändare läst och kan dessutom publiceras snabbare. Undvik alla former av förkortningar. Långa insändare riskerar att hamna långt bak i kön och vi förbehåller oss rätten att göra strykningar i din text. Skriv alltid rubrikförslag.

Vi ser helst att du undertecknar med namn, men det är tillåtet att skriva signatur. Observera att du dock måste bifoga namn, adress och telefonnummer för att vi ska kunna kontakta dig om vi har frågor. Namnges person eller företag ska texter undertecknas med namn.

Alla insändare behandlas konfidentiellt. Insändare publiceras i mån av utrymme och aktuell, lokal debatt prioriteras.

För att göra din röst hörd i den lokala debatten, mejla till: insandare@smalanningen.se

Tidningen har sedan länge en väl inarbetad sida i papperstidningen för debatt och insändare. Nu breddar vi möjligheten och inför en sådan avdelning även på vår sajt smalanningen.se.

Kommer allt debattmaterial som publiceras i papperstidningen även att kunna läsas på sajten?

– Vi kommer att göra ett urval och publicera det som är mest intressant och relevant i den lokala debatten. Det som har ett nyhetsvärde och som kan skapa fler åsikter i ämnet har givetvis förtur för att publiceras på smalanningen.se.

Avdelningen ”Debatt” på sajten kommer alla läsare kunna ta del av och förhoppningen är att publiken välkomnar utökningen.

– Smålänningen ska vara en pigg och lokal produkt i alla våra kanaler, såväl i pappersformat som digitalt, och den här förändringen är ett sätt att leva upp till det, säger Anna H Lilliequist.

För att läsa debattartiklarna på vår sajt går du in på fliken ”Avdelningar” och klickar på "Debatt". Eller klickar här!