Det är en affär som seglat under radarn. Men den 1 april lämnade Ulf Larsson och sambon Eva Richter över Garvaren Nöje till en ny ägare.

Azir Mahmutovic heter nya ägaren som ska driva verksamheten tillsammans med fru, son och dotter.

– Vi hoppas att det blir bra och roligt, säger Azir Mahmutovic.

Föll för lokalerna

Överlämnandet av verksamheten har varit på gång ett tag. Första kontakten mellan Ulf Larsson och Azir Mahmutovic togs redan under vecka tre i år.

Azir, som sedan tidigare driver, bland annat, telefonbolaget Bihnet AB, var på utbildning med sina anställda på Garvaren i Ljungby. På lunchen gick de tillsammans och åt i restaurangen. Då föll Azir för lokalerna. Under en av de sista utbildningsdagarna lämnade han över sitt visitkort till Ulf Larsson med frågan om han var sugen att lämna över verksamheten.

En stund senare tog Ulf kontakt med Azir.

– Han undrade om jag menade allvar med frågan, ler Azir.

Utveckla verksamheten

Annons

Garvaren Nöje arrangerar, bland annat, musikevenemang, konferenser och driver lunchrestaurang. Azir Mahmutovic ska fortsätta på samma spår, men även utveckla.

Restaurangdelen av verksamheten ser Azir som en rolig utmaning.

– Jag driver tre aktiebolag men vill sprida ut till fler branscher. Många säger att restaurangbranschen är Sveriges svåraste. Jag är nyfiken och vill testa, det är en utmaning.

– Första förändringen blir att vi kör matbuffé. I framtiden tänker vi också servera mat på kvällen och köra mer nattpub. Vi får se hur det går, framtiden får visa, säger han.

Locka alla åldersgrupper

Även musikaliskt ska Garvaren Nöje utvecklas. Dansbanden går bra i Ljungby – och danskvällarna ska fortsätta. Men Azir vill även locka andra åldersgrupper till musikevenemangen.

– Vi vill få hit andra sorters artister. Ljungby ligger bra vid E4:an, det är ett bra ställe, en bra stad med bra förutsättningar.

– Jag hoppas att det blir bra och vi får roligt. Ulf och Eva drev det här i 14 år, kanske jag kör 14 år också innan det är dags att lämna över. Vi får se, avslutar Azir Mahmutovic.