Michael Arvidsson står bakom konceptet som ska bli en helt ny kedja av restauranger. Han berättar att 17 platser identifierats där det ska byggas Old Mike Diners de kommande fem åren. Platserna ligger uteslutande utmed E4 och E6.

– Det handlar om restauranger mellan Malmö och Stockholm och Malmö och Göteborg. Och i Ljungby bygger vi den första. Det känns extra kul att börja i Ljungby och bli en uppstickare till Värnamo

Det är inget 50-tals hak det handlar om, utan en restaurang som serverar mat som tillagas på beställning och med servering vid borden.

– Det blir en klassisk amerikansk diner och pub meny. Huset kommer att se ut som en gammal lada och kommer att sticka ut lite med sitt tak som samtidigt ger fin höjd inuti, berättar Arvidsson.

Annons

– Runtomkring blir det en klassisk amerikansk veranda där du kan sitta i gungstolen och röka majspipa.

Bygglovsansökan har lämnats in till Ljungby kommun, och enligt den handlar det om 400 kvadratmeter och en satsning i 20-miljonerkronorsklassen.

– Det kommer att bli cirka 200 sittplatser, och vi räknar med att behöva 30 till 50 anställda beroende på säsong.

När börjar ni bygga?

– Så fort som möjligt! Kommunen verkar vara på alerten när det gäller bygglov, och projekteringen är i gång. Jag räknar med att vi gjuter plattan direkt efter semestern.

Old Mikes Diner kommer att bli ett Ljungbyföretag trots att Michael Arvidsson inte har någon direkt koppling till staden. Eftersom detta, enligt planerna, är den första av många restauranger i samma kedja kommer kontor att byggas i anslutning till restaurangen.

– Det ska bli spännande det här. Vägrestaurangerna har en enorm tillväxt och i Ljungby händer det mycket, som Rose Garden som satsar i det området.