Första halvlek var ganska styrd av MIF med bollinnehav och speluppbyggnad. Enbart vid kommunikationsbrist och egna misstag så bjöds gästerna på några farligheter.

Det var istället MIF som gjorde halvlekens enda mål. Ett uppspel på högerkanten där det kom ett direktinspel av Jonatan Walldén som Liridon Bajgora mötte med pannan och styrde in i bortre krysset. Ett mycket tjusigt mål.

Sex byten i halvlek och nya friska ben in på plan för MIF. Det kändes som om MIF hade stenkoll på händelserna på plan. Men ett rejält slarv strax utanför eget straffområde ledde till att gästerna fick ett friläge två mot noll och det var man inte sena att utnyttja och matchen var kvitterad.

En viss uppryckning inträffade efter målet. Man hittade ut med en boll på högerkanten där Erik Testino löpte i kamp med en Osby-försvarare. Erik vände bort honom rejält inne i straffområdet och pricksköt in ledningsmålet för MIF i bortre burgaveln. En stark individuell prestation som osade klass.

Bara kort efter detta ledningsmål så var det dags igen för ett nytt MIF-mål. En boll ut på högerkanten till Liridon Bajgora som med en yttersida hittade in centralt bakom Osbys backlinje till Erik Testino som direktsköt upp bollen i nättaket.

En ny bjudning uppstod då Osby hittade in i straffområdet med en boll och istället för att vara först in i duellen så skulle man ta ifatt genom att dra i armen med straffspark som påföljd. Säkert i fel hörna sett ur vår synvinkel och det var bara en uddamålsledning inför de sista tio minuterna.

Annons

Nu kontrollerade MIF av resterande speltid men att ta med sig för kommande matcher är att man måste upp i koncentration och viljan att kriga sig segrande ur dueller. Nyttig lärdom och nya tag redan kommande torsdag på Sparbanksparkens konstgräs då Laholms FK kommer på besök.