Tisdagen den 12 juni tog 20 vuxenelever examen mot barnskötare/elevassistent på Sunnerbogymnasiet. De har under ett år studerat heltid på Sunnerbogymnasiets vuxenutbildning. Det är 20 kvinnor i blandade åldrar och med olika bakgrund.

– Några av dem hade jobb inom barnsomsorgen men saknade rätt utbildning och några av dem kommer från helt andra yrken, berättar lärarna Louise Olofsson och Lena Falk.

Eleverna har under året läst 800 poäng i olika pedagogiska kurser, i ett högt tempo. Men nu är dem allihop färdiga barnskötare/elevassistenter. 17 av 20 elever har fått jobb i olika pedagogiska verksamheter efter utbildningen.

Utbildningen har kombinerat teori med praktik och gett eleverna ökad förståelse och fördjupad kunskap för vad som krävs för att jobba i förskola/skola/fritids men även på särskola och korttidshem. Det har varit teori i form av föreläsningar med diskussioner som uppföljning. Det har även kommit externa föreläsare under året. Gruppen har även fått träna sitt ledarskap både på varandra och ute i pedagogiska verksamheter.

Även från eleverna finns det mycket gott att säga om utbildningen:

Vi har varit en jättebra klass. Bra med så många olika erfarenheter, att vi är i olika åldrar och från olika kulturer och länder, säger en av eleverna.

– Det har varit bra! Resulterade ju i jobb, konstaterar en annan elev.

Annons

En ny omgång elever som ska gå utbildningen startar i augusti.