Borås gjorde fem raka säsonger i allsvenskan mellan 2007–12 innan de blev nedflyttat till division 1 på grund av ekonomiska problem. Klubben var till och med nere och spelade i division 3 säsongen 2016-17, men är nu tillbaka i ettan igen.

Coach är 57-årige Janne Ericson, som spelade för Troja säsongen 1994–95, medan 31-årige skarpskytten Henrik Eriksson, som representerade Troja 2012–14 i allsvenskan, är lagets stjärna.

På onsdagskvällen hade man dock ingen chans mot Troja trots hemmaplansfördelen. Ljungbylaget vann med hela 9–2. Trojas målskyttar var Karl Olofsson 2, Hampus Olsson, Mattias Elfström, Tobias Törnkvist, Mattias Åkesson, Jonathan Nielsen, Kevin Karlsson och Victor Romfors.

Fakta: Nedsläpp, Hockeyettan södra

När: Onsdag 9 oktober. 19.00.

Plats: Borås Ishall.

Läget i truppen: Alla spelare ä..

Fakta: Nedsläpp, Hockeyettan södra

När: Onsdag 9 oktober. 19.00.

Plats: Borås Ishall.

Läget i truppen: Alla spelare är tillgängliga för spel. Emil Ericsson hade lite känning i ryggen och stod över måndagsträningen, men var hos en kiropraktor och fick behandling och är okej nu.

Benker befaller: Att vi inte lyckades göra mål mot Halmstad är naturligtvis inte okej. Vi var alldeles för blöta framför mål och gjorde det lätt för deras målvakt. Vi har tränat på det under veckan och det har sett bättre ut, såg jag hoppas verkligen killarna tar åt sig av det och visar större hunger då det gäller målskyttet. Bakåt har det sett godkänt ut och där behöver vi inte lägga ned lika mycket jobb för tillfället.

Borås har gjort det bra som nykomling och vi får verkligen ta dem på allvar. De har en vass förstakedja som håller hög klass. Jag är dock optimist och tror vi har goda chanser att åka hem med en trepoängare.

Smålänningen tippar: 1–5.

Annons

Relaterat: Benker bestämd inför bortamötet mot moderklubben Borås ”Vi ska vinna”