Klockan sju gick det symboliska kanonskottet, som innebär att spelarna slår ut samtidigt från banans alla hål. Ytterligare en perfekt dag för golf med bra resultat och många birdies (1 slag under par) och en eagle (2 slag under par). Det var tre fågeljägare i varje lag och totalt 102 startande i en klass. De två första platserna lade familjelag beslag på.

Bäst var Thelanders (Henrik, Isac och Jacob) som sköt 53,5 slag och lyckades få ner 11 birdies. Därefter kom Culibrks (Susanne, Slavko och Philip) med 55,7 slag och 12 birdies.

På tredje plats kom klubbchef Thomas Wester tillsammans med Jonas Karlsson och Klas Holm, 55,8 slag som förutom 11 birdies även lyckades sänka en eagle. Tävlingen avslutades med gemensam lunch och ett fint prisbord som LGR Företagsrevision sponsrade.

Eftermiddagsscramble

För de som ville ha sovmorgon erbjöds en scramble som startade efter lunch. Till den tävlingen hade 120 spelare anmält sig, fördelade på 40 jaktlag. Segrare blev Värnamotrion Kennet och Jonas Collbo tillsammans med Niclas Mårtensson med 54,8 slag. Laget lyckades med bedriften att skjuta inte mindre än två eagles (på hål 7 och hål 13, med banans lägsta index!) och 9 birdies, imponerande!

På andra plats kom far och son Palm, Ingvar och Thomas tillsammans med Jesper Jensen, 56,6 slag. Trea blev Filip Axelsson, Dejan Drakulic och Mattias Olsson (Karlstad) på 57,7 slag.

I samband med den sena prisutdelningen hade Bistro19 arrangerat en festlig tacomiddag för alla hungriga golfare.

Bästboll avslutade

Annons

Bästboll är en populär tävlingsform, som lockade 144 spelare fördelade på två klasser, mixad och ej mixad, i den senare spelar två kvinnor eller två män i respektive lag.

Under eftermiddagen kom veckans första regnskur, då himlen öppnade sig och under en kvart öste regnet ner och allt spel avstannade.

Det påverkade dock inte den goda stämningen som varit under hela veckan, det var bara kläder och skor som blev lite sura.

I den mixade klassen var det två ungdomar som drog det längsta strået med 44 poäng, det segrande paret var Saga Chrintz, Abbekås och Jacob Thelander, Lagan. Det var Jacobs andra seger under veckan. På andra plats kom Magdalena och Emeric Fekete, 41 poäng och trea blev Åse Sohlman Toft med make Nicolaj, 40 poäng.

I den omixade klassen lade herrarna lite ofint beslag på de åtta första platserna före det första damlaget, Jenny Nordell och Pernilla Fredriksson, som hade 42 poäng.

Vann gjorde det framgångsrika paret, Ingvar (83 år) och Thomas Palm med 45 poäng. Tvåa blev Tony Rapp och Anders Söderberg, Skogaby med 44 poäng och med samma poäng fast högre handicap kom Kenny Fransson och Nicklas Lindberg på plats tre.

Succé för golfveckan

Med 841 deltagare under veckan var det förstås idel glada miner i ledningen hos Lagans GK.

– Banan var i fint skick, vi har en ny bansträckning i år, bästa tänkbara väder och en restaurang med stort utbud, jag tror att allt detta har bidragit till att intresset för golfveckan har ökat i år, konstaterar veckans tävlingsledare Johan Wallin.

– Glädjande också att så många gäster valde att spela hos oss, deltagare från mer än 15 andra klubbar var här under veckan. Vi har också fått en fantastisk respons från våra samarbetspartners, vilket är mycket glädjande och vår tävlingskommitté har gjort ett suveränt jobb, sammanfattar klubbchefen Thomas Wester.