Olle och hans mamma Elisabeth hade väl inte så stort hopp om att få återse lille Pricken, Olles mjuka kompis som brukar vara med överallt. Någonstans inne på Ikea i Älmhult hade Pricken kommit bort och det blev en sömnlös natt för Olle utan sin kompis.

Mamma Elisabeth och Olle fann råd och skrev ett brev till Ikea där de berättade att de varit på det stora varuhuset och att de upptäckt när de packade upp, att Pricken inte var med hem.

”Jag hoppas verkligen att han ligger och vilar på Ikea i en go soffa, säng eller bland barnens alla gosedjur som jag också hälsade på, och att han snart kommer hem”.

Annons

Olle berättar också hur Pricken ser ut och att han är en prickig äventyrlig svart och vit hund på 30 centimeter. Han skickar med bilder på Prickens syskon Plopp och Bob som också efterlyser sin bror.

Så kommer det svar från ”Fredrik S” på Ikea som vänder Olles tröstlöshet till total lycka:

Ikea svarar Olle

”Hej Olle!

Vad tråkigt att Pricken sprang vilse när ni besökte oss. Men det är ju faktiskt lätt hänt på ett så stort varuhus. Vi vet inte riktigt vad han har haft för sig under natten eller vad han har nosat på. Men vi är glada att kunna meddela att han nu vilar lugnt och snällt vid informationsdisken utanför kassorna på varuhuset.

Ta med din mamma dit så får ni ta med honom hem igen. Det verkar som att han har saknat dig!”

Lyckan för Olle när han återförenas med sin Pricken går inte att ta fel på och därmed ger Olle Persson Ikea Älmhult tio guldprickar och stor eloge för det fina bemötande de gav Olle och hans älskade Pricken.