Smålänningen

Annons

Oro i Kommunal för stressen

Oro i Kommunal för stressen

Planeringsverktyget Tes är skräp. Det skapar stress hos personalen och vårdtagarna drabbas av kortare besök än vad de har rätt till.
De åsikterna från Kommunals medlemmar i Älmhult blev en av de tyngsta frågorna i den debatt med Älmhuts kommunalpolitiker, som arrangerades i Kommunhuset på onsdagskvällen.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Vården i fokus för Alliansen i Kronoberg

Alliansen kommer gå till val tillsammans inför regionvalet 2018. I deras gemensamma valmanifest har de fokuserat på vårdfrågorna.
– Det är för att väljarna ska veta att om de röstar på något av Allianspartierna så är det det här som man lägger sin röst på. Sen har vi lite skillnad mellan partierna, säger Mikael Johansson, förstanamn på Moderaternas regionlista, om det gemensamma valmanifestet.

Tuff drabbning på Ringvallen

Det lär blir en jämn och tuff match när Lagans AIK tar emot Markaryd.

Pricksäkra spelare träffade rätt

30 par var med och slogs om segern i Joberors bouletävling. Men det var hemmaspelarna Alf Johansson och Edina Veznaves som lyckades vinna.

Roos tvåa i jämn tävling

Sarah Mitton stal showen när Fanny Roos var tillbaka och tävlade i Ljungby. Kanadensiskan var dock inte sen att hylla sin tuffa motståndare.
– Jag ser upp till henne, säger hon.

Rallyt drog storpublik – igen

Vissa bilar drivs med bensin eller diesel, vissa med el och andra är hybrider.
Och så finns det de som bara rullar fram ...

Växjö gör vattenutredning efter Ljungbykritik

Påverkar Växjös vattenuttag i Bergaåsen Ljungbys vattentillgång?
Det vill Växjö kommun nu att en konsult undersöker efter att frågan väckts av en Ljungbypolitiker senaste tiden.

Skoluppstart i Hunehallen

På fredagen var det dags skoluppstart i Markaryds kommun, då ett nytt läsår nu drar igång. Utbildnings- och kulturförvaltningens personal samlades i Hunehallen.

Eneryda: En by i ständig förändring

Att samla in kunskap om sin egen bygd, det är verkligen något som Enerydaborna kan. För varje byavandring så blir samlingen av levnadsöden, historia om husen samt samhället i litet och stort påfyllt.
– Jag tycker att det är viktigt att vi tar vara på det som har varit så att vi kan se utvecklingen framåt - och varför ett samhälle som Eneryda ska leva vidare, säger Bodil Hansen som leder byavandringarna.
Artikel 2 av 9
Vården i fokus för Alliansen i Kronoberg
Tillbaka till startsidan