"Vi har nu haft parkeringsövervakning i kommunen i två år. Under denna tid har jag många gånger påpekat att övervakning av Sankt Sigfridsvägen i Strömsnäs inte fungerar."

Det skriver en kommuninvånare till Markaryds kommun via synpunktshanteringssystemet "Säg vad du tycker".

Men icke

Enligt kommuninvånaren står det bilar för jämnan på Sankt Sigfridsvägen, utanför hyreshusen, då bilägarna inte blir bötfällda.

"De som står där, struntar i att det är olagligt, för det blir ju inga konsekvenser. Vi hade ju hoppas att parkeringsproblemet skulle försvinna när Securitas kom in i bilden, men icke."

Fullt förtroende

Markaryds har dock fullt förtroende för Securitas, som sköter parkeringsövervakningen åt kommunen. Ellenor Jacobsen, chef för Gata/Va-enheten i Markaryds kommun, förklarar att Securitas patrullerar i kommunen enligt det avtal som finns och att det dessutom har gjorts riktade insatser i Strömsnäsbruk.

Sedan parkeringsövervakning infördes i Markaryd kommun, har det utfärdats 141 parkeringsböter där fordon parkerats på felaktigt sätt. Men statistiken lämnas, förklarar Ellenor Jacobsen, kommunövergripande. Det innebär att Markaryds kommun inte får någon information om vilka "specifika gator eller specifika geografiska områden", det handlar om.