Tips: Missa inte att se Patrik Isakssons publiksuccé med finalen i Sommarkväll i Gränna hamn – se intervjuer och låtarna.

När Tommy Nilsson, Uno Svenningsson och Patrik Isaksson skulle ge sig ut på sin sommarturné var Jönköpings län något överraskande helt utan konsert. Men Patrik Isaksson kommer istället själv till Sommarkväll i Gränna hamn.

– Det var tråkigt, vi missade ju Jönköping, det var några datum som inte gick att fylla med alla tre. Men så fick jag till min glädje vara med i Gränna istället, säger Patrik Isaksson.

Patrik Isaksson var med i föregångaren till Sommarkväll - Allsång i Gränna Hamn - för några år sedan tillsammans med bland annat Plura. Men det är inte den enda kopplingen till programmet som Patrik har.

– Min kompis Sebastian driver Grenna Hotell och han ska lira ihop med mig i bandet. Vi har hängt ihop sen 20 år tillbaka.

Annons

Men den stora grejen för Patrik är dock turnén Sommarsverige som från förra året nästan har dubblat i storlek - från 16 till 30 olika konserter.

– Det är otroligt, förra sommaren blev det en jättesuccé och sen gick väl schlagern sådär, men vi var inte ute för att vinna, vi ville visa att vi har en ny bebis (låten) ihop. Det fanns en tanke med det.

Hur kommer det sig att ni tre hamnade tillsammans?

– Vi gjorde en spelning för fem, sex år sedan och blev ihoptussade av en arrangör. När vi gjorde en låtlista så kom vi fram till att vi hade många hits ihop. Det var en rolig konsert och vi kände att vi måste göra om det. Så vi slog våra kloka huvuden ihop. Sedan gjorde vi en konsert till något år senare och vi hade kul. Vi upptäckte att vi var lika, som bröder i musik med samma tongångar och starka röster.

Det faktum att ni alla tre har varit med i reklam för Pripps blå, det kan jag tänka mig att ni har diskuterat.

– Ja, vi brukar skämta om det, jag brukar skämtsamt fråga "vet ni vad vi har gemensamt förutom att vi är buksvågrar?", vi är inte buksvågrar alls ska sägas. En recensent skrev att han skulle äta upp sin hatt om turnén inte är sponsrad av Pripps blå, men det kan jag säga att den inte är.

Även om de inte är sponsrade lär de låtarna som förknippas med ölmärket att sjungas. Det är den gemensamma låten och hitsen som är i fokus på deras turné.

– Vi gör 21 låtar som folk känner igen och en och annan överraskning. Det blir jättekul.

Vilken låt är den ultimata sommarlåten?

– Det måste vara en av Unos (Svenningsson) låtar. "Vågorna" säger jag, den blir jag somrig och glad av.