Det var vid 13.20 på måndagen som larmbågen gick igång på Intersport på Ljungbystopp.

En man i 35-årsåldern började springa ut ur butiken. Han hade tagit av sig sina egna skor inne i butiken och bytt till ett par Adidas-skor för 1 200 kronor som han inte hade betalat för.

Personalen reagerade blixtsnabbt, man ringde till polisen och tog genast upp jakten på mannen. Men tjuven var snabb och de tre anställda som sprang efter hängde inte med.

Stoppades av byggarbetare

Tjuven sprang förbi Godishuset och ned mot rondellen vid Helsingborgsvägen. Några byggarbetare som kom körande i en bil förstod att något skumt var på gång. Byggarbetarna stannade och hoppade ur bilen.

– De stoppade mannen vid rondellen och höll fast honom tills vi hade kommit dit, berättar Liselotte Nilsson, som jobbar på Intersport.

Men tjuven ville inte låta sig gripas så enkelt.

– Han tog av sig Adidas-skorna och tyckte att det inte spelade så stor roll att han hade tagit dem, han menade att skorna ändå var så billiga och att vi kunde få tillbaka dem, säger Liselotte Nilsson.

Men det kunde ju inte Intersport gå med på. De satte honom i bilen och körde tillbaka till Intersport. Mannen försökte ta sig ut ur bilen, men personalen var snabb med att låsa den.

Ställde sig i boxarställning

När de kom tillbaka till Intersport, och gått ut ur bilen vid baksidan av butiken, försökte mannen återigen att fly.

– Han ställde sig i boxarställning och klappade till en av de anställda i ansiktet, så att han tappade sina egna glasögon.

– Då tog de tag i var sin arm på mannen och gick med honom genom butiken och satte honom i konferensrummet. Sedan kom polisen och grep honom, säger Liselotte Nilsson.

Den anställde som blev slagen kände smärta efter slaget, men det ska inte vara någon fara med honom.

Butikstjuven förhördes av polisen, och frigavs sedan av åklagaren. Efter ett par timmar såg personalen på Intersport att mannen var tillbaks utanför butiken.

– Han gick omkring vid Sibylla och det såg ut som att han väntade på någon. Sedan kom det en man och hämtade honom, säger Liselotte Nilsson.

Saknar fast bostad

Tjuven, som är från ett land i Östeuropa, är misstänkt för stöld och misshandel. Det är inte första gången han begår brott, enligt polisen.

– Han har gjort sig skyldig till butiksstölder tidigare i Stockholm och på andra platser och han saknar fast bostad, säger Wåge Lundgrehn, stationsbefäl vid polisen.

Det är heller inte första gången som Intersport drabbas av butiksstöld. Den här typen av händelser där personalen blir misshandlad sätter sina spår.

– Det är hemskt, och tyvärr händer det mycket här. Man blir så arg, säger Liselotte Nilsson.