Hörde en dam som ringde in till ”Ring P1” häromveckan, hon tyckte att Sverige skulle ha en skräpplockardag när alla går ut och plockar skräp och hon tyckte att 1 maj skulle passa bra. Jag tyckte det var en så pass bra idé så jag har inte kunnat släppa tanken på detta. Jag har därför ett förslag till kommunen att instifta en skräpplockardag, just den 1 maj, när många ändå är lediga. Föreställ er att alla föreningar i Ljungby är engagerade. Jag kollade kommunens register på föreningar och där fanns 84 stycken.

Tänk så härligt att se alla barn och ungdomar städa och umgås men också de vuxna spelarna från till exempel Troja och LIF! Även olika trossamfund kan vara med, konfirmander från Svenska kyrkan och medlemmarna i muslimska föreningen.

Denna dag ska vigas för denna aktivitet och idrottsföreningarna får inte lägga träningar eller matcher på denna dag. En samordnare på kommunen tittar på Ljungbykartan och delar ut områden till de olika föreningarna. Föreningarna med barn och ungdomar bör ju få områden inom stan, medan föreningarna med vuxna får plocka utmed vägarna. Lätt som en plätt!

Förr var skolorna ute och plockade skräp en dag om året, jag vet inte om det fortfarande är så, men på hösten kan ju skolorna gå ut och plocka.

Jag ser fram emot detta och jag är själv beredd att kavla upp ärmarna och gå ut och städa. Man kan se det som en samhällelig plikt att hjälpa till att hålla Ljungby med omnejd rent och snyggt. Många föreningar får väl trots allt en hel del bidrag och det är väl inte mer än rätt att betala tillbaka med denna enkla gärning.

Annons

Väl mött den 1 maj i önskar

Skogsmulle