Polischefen: “Värnamo står inte ensamma i det här.” - Smålänningen
Smålänningen

Annons

Polischefen om våldsdåden i Värnamo: "Vi tar det på stort allvar"

Polischefen om våldsdåden i Värnamo: "Vi tar det på stort allvar"

– Det speciella med Värnamo är att det i en förhållandevis liten ort sker så mycket våld, skjutningar och sprängningar. Det är väldigt allvarligt, säger chefen för polisregion öst.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Rikspolischefen: ”Vi har satt in de resurser som krävts”

Rikspolischef Anders Thornberg hade ett besök i Värnamo på sin önskelista – eftersom polisen haft det otroligt besvärligt här.
– Jag ville höra hur personalen mår, hur man jobbat och förstå problembilden.

Efter ’kokain’-fällan – nu döms Bandidosmannen till fängelse

Åklagaren Lena Medelius hade yrkat på 5,5 års fängelse för knarkgömman och grovt vapenbrott.
Men tingsrätten i Jönköping friar Bandidosmannen för vapenbrott. Han döms till fängelse i två år för narkotikabrottet.

TV: Inrikesministern i Värnamo: ”Polisen har gjort ett enormt jobb”

På onsdagen besökte inrikesminister Mikael Damberg (S) Värnamo. Han var i stan för att informera sig om den senaste tidens många grova våldsbrott.
– Polisen har gjort ett enormt jobb, säger han när tidningen träffade honom för en intervju vid Finnvedens gymnasium, angående insatserna mot gängkriminaliteten.
Här kan du se tv-sändningen på nytt.

Bandidosmedlemmen pressades i rätten

Historien om hur k-pistarna och ammunitionen hamnade i lägenheten i Gnosjö går isär. Under den andra rättegångsdagen pressade advokaterna varandras klienter.

”Jag är livrädd för Bandidosmedlemmen”

Först efter löfte om beskydd från polisen valde en medåtalad att peka ut en man 30-årsåldern som ägare till de båda k-pistar som polisen hittade i två av de åtalades lägenhet. Mannen är enligt åklagaren provmedlem i mc-gänget Bandidos.
– Jag vågade inte kontakta polisen, jag tänkte att de skulle döda mig, berättade den medåtalade under den första rättegångsdagen.

Polisens egna bilder: Här grips Bandidosmannen i skogen efter kokainfällan

Polisen la ut en kokainfälla för att avslöja den misstänkta Bandidosmannen.
I polisens 400 sidor långa utredning framkommer nya uppgifter om hur polisen gick tillväga när mannen klev rakt in i fällan.

Här är kokainet som hittades i skogen – åklagaren berömmer polisen: ”Ett gediget arbete”

Polisen höll presskonferens om det uppmärksammade åtalet på tisdagen. Flera nya uppgifter avslöjades.

Ledare: En viktig delseger för Värnamo

När polisen på tisdagseftermiddagen höll pressträff hade de ett centralt budskap: De tre personer som häktats för inblandning i en vapen- och knarkhärva i Värnamo kan kopplas till det pågående gängkriget.

Polisen om kokain-fällan: Så kunde de lura Bandidosmannen

Polisen kallade till en presskonferens på tisdagen efter att ett åtal lämnats in mot fyra personer, varav en Bandidosmedlem, i Jönköpings tingsrätt. Åtalen om grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott ses som en del i polisens genombrott mot de kriminella gängen i Värnamo.

Bandidosmedlem åtalas för grova brott – se polisens egna bilder

Ett ungt kärlekspar i Gnosjö ska ha förvarat en kulsprutepistol åt en Bandidosmedlem. Samma Bandidosmedlem – som enligt polisen har en central roll i gängkriget i Värnamo – kopplas till en knarkgömma som hittades i en skog.
På tisdagen åtalas en kvartett i Jönköpings tingsrätt.

Stoppades med falskt körkort

En man ertappades med falskt körkort. Mannen uppgav att han trodde att han tagit det vid en riktig körskola, trots att han bara tagit tre lektioner och fått körkortet överlämnat på en restaurang.

Sista chansen för Lagan IBK

I dag spelas den sista omgången av Allsvenskan Södra och Lagan IBK ligger pyrt till då de ligger under strecket och möter Craftstaden IBK från Oskarshamn på bortaplan. Vi livechattar från 12.45.

"Liket" roade på Ljunggården

"Liket i garderoben" är en tvättäkta fars, med många förvecklingar och mycket spring i dörrarna. På lördagen hade farsen Ljungbypremiär och efteråt hyllades alla aktörerna.

Perspektiv: Skolbranden i Kånna – och sedan?

Soldis och växter som slår ut

Mars har hittills levererat både snö, regn, blåst och strålande sol – och oavsett väder har våra läsare varit ute och dokumenterat med sin kamera.
Fortsätt gärna dela med er av fina bilder genom att skicka dem till redax@smalanningen.se! Märk mejlet med ”Vårbilden”. Berätta vem du är och gärna var bilden är tagen. Är det personer med på bilderna så vill vi ha för- och efternamn.

Betalning för plastkassar gynnar miljön: ”De flesta tycker det är jättebra”

För ett och ett halvt år sedan tog de större klädaffärerna beslut om att ta betalt för sina plastkassar. Detta gjordes efter ett EU-direktiv för att minska européernas användning av plast.
Nu visar det sig att konsumtionen av plastkassar har minskat i stor skala.
Två av de större klädbutikerna som införde att ta betalt för sina platskassar var Lindex och Kappahl och sedan den 1 juni 2017 har konsumtionen av plastpåsar minskat rejält.

Villa utsatt för inbrott – tjuvar lyfte bort fönster

Under lördagsnatten drabbades en villa i Ljungby för inbrott. Tjuvarna lyfte bort ett fönster för att ta sig in, uppger polisen.

Nordisk natur skildras ur olika temperament

Ljungbergmuseet mönstrar den nordiska samtidskonsten med naturen som fokus. En stillsamt vacker utställning, tycker vår recensent.
Artikel 2 av 19
Rikspolischefen: ”Vi har satt in de resurser som krävts”
Tillbaka till startsidan