Den 70-årige mannen försvann på onsdagen förra veckan. Han ska ha satt sig i sin bil och åkt för att göra ett ärende på eftermiddagen, men när han ännu inte var tillbaka vid 23-tiden så anmäldes han försvunnen.

Polisen har sökt efter mannen i Markarydstrakten sedan dess, och i slutet av förra veckan kopplades även Missing People in i insatsen.

Sedan tidigare har polisen efterlyst mannens bil, en Volvo XC90 av nyare årsmodell. På tisdagen gick polisen i Ljungby, Markaryd, Älmhult ut med en bild på den aktuella bilen på sin Facebooksida.

”Bilen på bilden tillhör den försvunne mannen och polisen önskar tips om iakttagelser av Volvo XC 90 ljusbrun (guldmetallic) i Markaryd med omnejd”, skriver polisen.

Mannens signalement

Mannen är 70 år, 172 centimeter lång och väger runt 70 kilo. Han har kort, nyklippt hår, ..

Mannens signalement

Mannen är 70 år, 172 centimeter lång och väger runt 70 kilo. Han har kort, nyklippt hår, blå ögon och glasögon med metallbågar. Skostorleken ska vara 45. Vid försvinnandet var mannen klädd i blå jeans och en ljus kortärmad skjorta och troligtvis ska han ha haft sandaler på fötterna.

Källa: Polisen

I Markaryd fortsätter det mobila poliskontoret på Järnvägsgatan vara på plats under onsdagen. Polisen tar där emot tips mellan klockan 16.00 och 19.00 på onsdagen.

För tips till polisen övriga tider hänvisas till telefonnummer 114 14, men vid akuta ärenden gäller 112.

Annons

Relaterat: Polisen om försvinnandet: ”Vi hittar inga logiska förklaringar”
Relaterat: Poliskontor på plats
Relaterat: Polisen på plats i Markaryd för att ta emot tips
Relaterat: Försvunne mannen i Markaryd ännu inte hittad
Relaterat: Polisen efterlyser den försvunna mannens bil
Relaterat: Efter försvinnandet – polisen inleder förundersökning om människorov