Två Värnamobor, däribland en av de män som suttit häktad misstänkt för försök till mord i Värnamo den 27 april, sågs i slutet av september förra året lämna Bandidos lokaler i Lagan. Patruller stoppade både bilen med de två Värnamoborna och en annan bil med fyra personer, och alla uppvisade tydliga tecken på att vara narkotikapåverkade.

I bilen med de två Värnamoborna fann man dessutom vapendelar och, efter en husrannsakan i bilen, ett vapen under passagerarsätet. Husrannsakan i Bandidos lokaler i Lagan gav dock ingenting. De båda männen greps omedelbart, misstankar fanns då om att de gjort sig skyldiga till grovt vapenbrott eftersom vapnet var licenspliktigt. Ja, det trodde man åtminstone.

Undersökningen på Nationellt forensiskt centrum visade nämligen att revolvern inte var riktig, utan ett luftvapen av sådant slag att det inte ens är tillståndspliktigt. Så det som till en början såg ut som ett grovt vapenbrott slutade med att mannen som nu är misstänkt för mordförsök, friades helt och hållet från misstankar om vapenbrott.

Hans kompis hade däremot vapendelar i fickorna när han greps av polisen och det kommer han inte undan. Åklagaren nöjer sig dock med att utfärda ett strafföreläggande för ringa vapenbrott och ringa narkotikabrott.

Revolvern som polisen fann under passagerarsätet när de gjorde husrannsakan i en bil tillhörande två Värnamobor.

Annons