Syskonen Björkmans konsert avslutade tillfälligt serien i Virestads kyrka. Nästa onsdag flyttar sommarmusiken till Härlunda och träkyrkan där.

Men som final på årets evenemang återvänder serien till Virestad i mitten av augusti.

Blandad repertoar

Onsdagskvällens publik fick förutom två sånger av Gärdestad lyssna till musik som sammanknippas med Bob Dylan och Nationalteatern, "Bli den jag var i går", med Billy Joel och Helen Sjöholm, "En kvinna för dig", med Vikingarna och Christer Sjögren, "Den stora dagen", en sorglig sång om vuxna barn som glömmer sin gamla mors födelsedag, med Björn Afzelius, "Två ljus", med Sarah Dawn Finer, "Kärleksvisa", och med dansbandet Perikles, "Finns det nån annan?".

Flytt till Härlunda

Nästa onsdag kommer Christian Johnsson med saxofon och klarinett till Härlunda kyrka. Denne musiker har "djupa rötter i Härlunda" och kommer att presentera ett program om musikaliska möten.

Serien löper sedan vidare på onsdagskvällar i Härlunda, först med "En del av den svenska folksjälen". Det handlar då om dragspelsmusik.

Kändis från tv-såpa

Därefter inträder Ulrika Gunnarsson och Jonas Åkerlund i kyrkan. Det är ett samspelt par som musicerat ihop i 15 år och som specialiserat sig på svenska - särskilt småländska - folkvisor.

Därnäst blir det plock ur norska Sissel Kyrkjebös sångskatt. Plockar gör prästen Lena Mayin från Tingsryd - känd från tv-såpan "Tro, hopp och kärlek" - samt Anette Wetterbrandt, kyrkomusikeri Värnamo pastorat.

Annons

Den 14 augusti avslutas "Musik i sommarkväll" i Virestads kyrka. Det blir då jazztoner med trumpetaren Jocke Wickström från Moheda och pianisten Maria Bertilsson Panagou, tidigare kyrkomusiker i Agunnaryd-