Regelmässigt, även om det inte sker varje år, så anordnar Spiket i Ljungby en julstuga för att presentera sin verksamhet för lite bredare publik. I fredags, under de sex eftermiddagstimmarna, var det öppet hus och fullt ös på verksamheten på Gängesvägen 1.

Under eftermiddagen fick man bland annat besök av gospelgruppen Joy Singers från Ljungby - eller i alla fall stora delar av kören. Man sjöng julsånger men även olika gospellåtar under Gislea Nygrens ledning.

På Spiket finns bland annat en syateljé och ett café, som är öppet alla vardagar. Olika saker från syateljen fanns till salu under julstugan. Den pysselhörna som anordnats för barnen var populär. Där tillverkades smällkarameller och annat traditionellt julpynt.

Under julstugan, liksom vardagar i övrigt, är caféet öppet om man vill slinka in en stund. Egna bakverk finns det gott om. Flera grupper brukar samlas på Spiket, till exempel personer som slutat att jobba men som pensionärer ändå vill träffas och prata med sina gamla kamrater. Spikets caféavdelning har också stor cateringverksamhet. Bland annat sköter man fikaförsäljningen vid många evenemang på Grand och Godsmagasinet. Nu i jultid bakar man också jultårtor på beställning.