Annons

Räcker Ljungbys vatten till 1 000 hushåll till?

Räcker Ljungbys vatten till 1 000 hushåll till?

– Det är många som har satsat mycket pengar på att skapa infiltration eller skaffa vattenfilter som ska hålla i många år framåt. Hur gör vi med dem? Det undrade SD med tanke på överföringsledningen som Ljungby kommun planerar att bygga.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Kräver att beslutet om Bäck rivs upp

Vilseledande felaktigheter i underlaget, och fullmäktigeledamöter som underhållits information, det är skälet till att Miljöpartiet och Vänsterpartiet nu tar strid mot beslutet om verksamhetsområde för Bäck.

"Va-planen stämmer"

Ett E blev av misstag ett K i va-planen, men det borde inte ha påverkat beslutet om Bäck. Däremot har planen tolkats fel, och det finns inget stöd i den att bilda ett verksamhetsområde i Bäck. Det säger Eskil Svensson som var med och tog fram planen.

Politiker sätter ner foten i VA-konflikten

Det finns ingen dold avsikt, utan Ljungby kommun uppfyller bara sitt ansvar för kommuninvånarna och miljön.
Det vill K-G Sundgren (C), Kent Danielsson (C) och Magnus Gunnarsson (M) nu tydliggöra efter att konflikten om kommunens VA-utbyggnad bara i år genererat ett tiotal artiklar i Smålänningen.

Smålänningens granskning visar fel i VA-planen

Under en intervju med Smålänningen hävdade ledande politiker att Bäck verkligen är ett prio 1 område. Om det stämmer skulle det både styrka beslutet om ett verksamhetsområde för Bäck, och undanröja ett av kritikernas främsta argument. Men Smålänningen har hittat motstridiga uppgifter i planen.

Jormfeldt krävde svar om avloppsrening

Avloppssystemet i Bollstad ger godkända vattenvärden. Men Kjell Jormfeldt (MP) vill ändå se en noggrannare granskning och ställde flera frågor om detta i fullmäktige.

”Den planerade vatten- och avloppsreningen hastar”

Är det försvarbart att använda det nuvarande avloppssystemet i Bollstad? Det är en av frågorna som K-G Sundgren (C), tekniska nämndens ordförande, nu ger svar på.

Vill upphäva beslutet om Bäck

Kritiker vill att förvaltningsrätten upphäver beslutet om verksamhetsområde i Bäck. De vill dessutom att Ljungby kommun att innan ett eventuellt nytt beslut ska tvingas redovisa dess konsekvenser.

Revisorerna granskar inte beslut om Bäck

Det är inte revisorernas uppgift att pröva beslut fattade av kommunfullmäktige. Det meddelar kommunrevisionens ordförande och därmed kommer beslutet om ett verksamhetsområde för Bäck inte att tas upp för granskning.

De överväger överklaga beslut om Bäck

– Det är varken bråttom eller kommunens ansvar med en VA-lösning för Bäck.
Det säger Kenneth Pettersson och Mats Höstbo låter sig inte nedslås av att kommunrevisionen inte granskar beslutet om Bäck. De överväger nu att överklaga och har dessutom några fastighetsägare med sig.

Miljösatsning gav solceller

Det finns en vilja om att bli mer miljövänlig inom tekniska nämnden. Detta ska uppnås med solceller och kanske en framtida Svanenmärkning. Det har även fattats beslut om en VA-lösning för Sickinge.

Rektors syster anställdes på mentorstjänst – nu anklagas rektorn för jäv

Rektorn på Elmeskolan har anställt sin egen syster som mentor.
Detta gör andra sökande till tjänsten irriterade.
– Det här är inte jäv, säger rektor Eva-Lena Lavesson.

Vill bygga moské i Ljungby

Den muslimska befolkningen i Ljungby växer, och det behövs en större samlingsplats där de kan utöva sin religion.

Hett derby väntar i cupen

I tredje omgången av Hyundai Cup ställs Älmhults IF mot Markaryds IF på Älmevallen. Ett på förhand hett möte.

Ny butik öppnar på Rosendal

I februari nästa år kommer Biltema och Dollarstore att få sällskap av ett byggvaruhus på Rosendal. Då slår Byggmax upp portarna för Ljungbyborna.

Lagan IBK:s lagkapten satsar vidare

David Ahlin är kämpen med det stora klubbhjärtat. Nu gör lagkaptenen sig redo för att bli historisk när Lagan IBK går in i allsvenskan.
– Man blir stolt över sättet vi gjorde det på, säger han.

Lovande start på året för Nibe

Nibes omsättning ökade under första kvartalet med 11, 3 procent till 4,8 miljarder kronor och rörelseresultatet ökade med 16,7 procent till 497 miljoner kronor.

Kulturskolans genrepade på Grand

Kulturskolans konsert blir opus nummer ett. Det är första gången som musik blandas med drama och muntligt berättande. Vi var med på måndagens genrep på Grand.

TV: Ryssbygymnasiet hade lektioner i kolmila och gärdesgårdar

Veckorna på Ryssbygymnasiets program Skogsbruk varierar verkligen. Ibland sitter eleverna i bänkarna men då valet av program säger sig självt så är de viktigaste lektionerna utomhus. Nu har dagarna bestått av att göra både en kolmila och ett gärdesgårdsstängsel.
Artikel 2 av 19
Kräver att beslutet om Bäck rivs upp
Tillbaka till startsidan