Texten på whiteboardtavlan skrek rakt ut till mig. Pelle Svensson kallad till rättegång. Kl 16:15. Plats omklädningsrummet.

Jo tack. Den senaste bortamatchen mot Oskarshamn bjöd inte bara på bra bortaspel och två tunga poäng in på kontot utan även mitt första matchstraff (som tränare) efter att ha blivit uppvisad på läktaren. Med tanke på vad som sades och hur det gick till så blir jag nästan ännu mer frustrerad såhär i efterhand när jag tänker på det, men det är väl bara att gilla läget och försöka glömma bort det.

Orden jag yttrade var inte värre än att jag kunnat säga dem till mina döttrar oavsett ålder så det blev lite tramsigt faktiskt. Kortfattat så blev det nog någon form av uppgörelse mellan oss båda, mig och huvuddomaren, efter att vi stött på varandra rejält redan i vår bortamatch mot Södertälje två veckor tidigare där vi växlade några väl valda ord efter matchen...

Kortfattat kan man kanske säga att min motpart fick sista ordet och jag fick tyvärr bita i ett matchstraff och jag hoppas såklart på att det både är det första och det sista som tränare.

Tyvärr hade inte killarna i laget någon som helst förståelse för förmildrande omständigheter eller tanke på att låta det passera förbi, för när jag kom till träningen redan under söndagseftermiddagen så var budskapet på whiteboarden klart. Rättegång precis innan träningen. Hmm, det här skulle bli intressant att se vem av spelarna som skulle driva den frågan…?

Annons

Inom laget sker det ganska regelbundet rättegångar, av olika anledningar. Nu är väl det inget unikt för Troja, det är ett ganska fyndigt sätt för en grupp oftast slarviga och ibland opolerade killar att försöka hålla lite ”stil och profil” i sitt och lagets uppförande.

Det är inte så lätt alltid att hålla koll på 25 killar samtidigt och det görs bäst av killarna själva. Oftast handlar det om att någon av spelarna ska få böter för någon glömd sak eller för ”NHL-fasoner” som är en ganska bred beskrivning på när det ska bötfällas för något diffust.

I mitt fall handlade det då om ett onödigt matchstraff som jag inte kunde förklara bort. I en rättegång i omklädningsrummet är det oftast en person som driver frågan, denna person lägger fram anklagelsen och lägger också ett förslag på böternas storlek. Det finns ytterst lite plats (ingen) för försvarstal utan när ”pläderingen” är klar så sker det en röstning inom laget med handuppräckning. I tio fall av tio röstar alla killarna unisont för fällande dom och betalning av böterna… Så skedde även denna gången och jag får snällt foga mig till den domen och betala av böterna.

I min bok noterar jag dock att båda mina kolleger i tränarrummet, plus en materialare också röstade för böter och jag noterar samtidigt att nummer 64 var väldigt drivande i frågan där han glatt agerade åklagare. Det tar jag med mig in i resten av säsongen och hoppas att de ser sig om över axeln och håller ryggen fri framöver, både på träningar och resor…;-)

Om de två poängen från bortamatchen mot Oskarshamn var tunga, så var de tre hemmapoängen på måndagskvällen mot Timrå blytunga. I båda fallen handlar det om att vi verkligen ser till att ta bort misstagen i vårt spel. Vi visste ju om att Oskarshamn tappat sin vassaste spelare poängmässigt i och med att Rögle plockat tillbaka en av sina utlåningsspelare så där var en nöt mindre att knäcka. Timrå som sitter på en hel drös med otroligt talangfulla unga killar har ju ett väldigt vasst anfallsspel och det ville vi verkligen få bukt med.

I båda fallen pratar vi inte vilka juniorer som helst utan den absoluta högsta svenska klass som finns bland juniorer. NHL draftade killar där det dräller av juniorlandskamper och stora möjligheter till att få spela kommande Junior-VM turneringar.

I båda matcherna gör vi nästan en hundraprocentig insats och tar också fem poäng mot båda topplagen i serien vilket är otroligt starkt. Det ger en tilltro till kommande matcher, först och främst onsdagens drabbning mot Pantern som också går i Ljungby Arena. En arena där vi nu är uppe i fem raka matcher med leverans av poäng vilket känns skönt.

Hemma vill vi vara starka!