Smålänningen

Annons

Reinfeldt med humor om ödesfrågor

Reinfeldt med humor om ödesfrågor

Om Fredrik Reinfeldt skulle få sparken från sin nuvarande roll som rådgivare i Bank of America, skulle han kunna ta steget över till nöjesscenen - som stå-up-komiker.
I går vandrade han runt på catwalken - uppriggad för kvällens modeshow i Sohlbergstältet - och talade om kompetensförsörjning för både privata och offentliga arbetsgivare.
Det är ett ämne med allvarlig tyngd, närmast en ödesfråga, men Reinfeldt lyckades ändå krydda allvaret med humor - till publikens synbara förtjusning. I tältet satt 330 personer och skrattade med täta mellanrum åt skämt och sarkasmer.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Olga Tokarczuks storverk är utmattande och belönande

Nobelpristagaren Olga Tokarczuks storverk ”Jakobsböckerna” är en ambitiös exposé över Polens historia. Det är en läsning som utmattar och belönar i lika hög grad.

Guddarp förstärker med trio

Det har knappt gått en månad sedan det stod klart att Guddarps IF får lämna division 4 efter två säsonger. Men klubben rustar för en snar comeback och kan rapportera in ytterligare en trio nyförvärv.

Socialchefen om ensamhet och droger

Efter att ha tagit del av rapporten från Kronobergs län samt fått statistik rörande barn- och ungdomars hälsa och levnadsvillkor i Ljungby kommun söker Smålänningen efter svar.
Hur tar socialförvaltningen tar till sig svaren kring alkoholkonsumtionen hos de unga? Hur hanterar man att så många ungdomar som känner sig ensamma?

Ny rapport om ungas hälsa: Ensamhet, droger och utsatthet på nätet

18 procent av killarna i årskurs 5 i Ljungby kommun har druckit alkohol.
42 procent av tjejerna i årskurs två på gymnasiet har blivit tafsade på eller tvingats ta på någon sexuellt mot sin vilja.
Detta visar en rapport från Region Kronoberg.

Ljungby BTK inledde med full pott

Nykomlingen Ljungby BTK fick en kanonstart vid den första sammandragningen i division 1 Södra, då det blev full pott i bägge matcherna.

Adrian 9, uttagen till att sjunga med symfoniorkester

Som blott en av tre solister är Adrian Einarsson, 9, uttagen till att sjunga med Svenska barnsymfonikerna i Norrtälje senare i höst.
– Jag är väldigt glad, och det är lite pirrigt, säger han.

Åtalstiden förlängs - förhör fortgår med Markarydsbor

Åklagare Yvonne Rudinsson finner uppgifterna om att de misstänkta Markarydsmördarna har färdats på en stulen cykel som mycket intressanta.
–Det är viktigt att den som har blivit av med sin cykel kontaktar polisen, säger hon, och berättar att åtalstiden, med största sannolikhet, kommer att förlängas ytterligare en gång.

Snart i samma division - men ändå inte...

Ljungby IF är sedan länge klart för spel i division 3 nästa säsong. Och det behövs eftersom både Markaryds IF och Älmhults IF inte mäktade med att hänga kvar. LIF kan dock få sällskap av lillebror Lagans AIK.
Artikel 2 av 9
Olga Tokarczuks storverk är utmattande och belönande
Tillbaka till startsidan