För en vecka sedan fick Älmhult Linnébygdens Ridklubb avslag på ett extra bidrag med 300 000 kronor, trots att man befinner sig i ekonomisk knipa.

En tidigare positiv trend har vänts till en negativ dito, med färre ridande och neddragning av personalstyrkan.

Problemen började i fjol, då kommunen fick läget klart för sig, då man såg till att betala ut nödvändiga pengar till löner och skatter.

Men stödet stannade där, trots att kommunen enligt klubben signalerat om fler insatser för att rädda ridklubben ur det kärva ekonomiska läget.

Ridklubbens ordförande Ulf Almblad uttrycker sin besvikelse i en skrivelse till kommunalrådet Ingemar Almkvist (S).

"Jag hade ett stort förtroende och förväntan på dig och dina partikamrater att fullfölja vad vi startat", menar Ulf Almblad.

Annons

"Efter mina samtal och möte med dig har du tydligt visat att du stöttat mig i rollen som ordförande och givit mig intrycket av att du kommer att se till att frågan får en lösning".

"Jag är oerhört besviken på den undfallenhet och flathet som du i verkligheten demonstrerat. Jag trodde du personifierade rakhet och pondus, och någon man kunde lita på".

Ledsen och besviken

Almblad hade fått uppfattningen att kommunen stöttade att tjejer och killar borde ha samma nivå på kommunalt stöd.

Kommunalrådet Ingemar Almkvist är i sin tur besviken på ridklubben, som han tycker använder sig av väl hårda ord.

– Jag är van vid kritik, säger kommunalrådet.

– Men den här skrivelsen gör mig ledsen och besviken, och lite överraskad.

Almkvist menar att ridklubben också riktar orättvis kritik mot en tjänsteman på kommunen, som anses ha för stort inflytande över politikerna.

Saken gällde fritidskonsulent Thomas Franzén. Almkvist klargör att det inte är han, utan politikerna som bestämmer.

– När vi gav klubben ett förskott på 100 000 kronor till bland annat löner, sa jag att vi måste avsluta detta eftersom det varit snack om pengar i tretton år.

Almkvist menar att ridklubben fått mycket pengar genom åren, och enbart i fjol rör det sig om drygt en halv miljon kronor.

Han menar att han inte gett något löfte om mer pengar.

– Vi kan inte öka anslagen med det dubbla till bara en förening.