Smålänningen

Annons

Roddys riskerar vite för brist i städning och förvaring

Roddys riskerar vite för brist i städning och förvaring

Miljö- och byggnämnden har tröttnat på att Roddys kafé och konditori trots flera påpekanden inte har färdigställt reparationer såsom tätning av små hål vid golv och väggar. Dessutom var städningen och livsmedelsförvaringen undermålig vid en uppföljningsinspektion i mitten av december.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Internationell kvinnofest på Folkets hus

Stora salen förvandlades till en riktig festlokal. Här möttes kvinnor från olika kulturer för att umgås och lära känna varandra.

Erikas gym kan bli bäst i Sverige

Erikas Personal Training AB är ett av Sverigers bästa gym.
Det kan till och med visa sig vara det allra bästa.
– Detta är skitstort, säger ägaren Erika Bengtsson.

Rekord i antal höstbilder

Oj, så många vackra bilder som ni läsare skickat in till oss!
Nu vill vi ha fler motiv som härrör till hösten. Skicka in dina bilder till redax@smalanningen.se och märk mejlet med ”Höstbilden”. Berätta vem du är och gärna var bilden är tagen. Är det personer med på bilderna så vill vi ha för- och efternamn.

En berättareftermiddag i skrönornas värld

När våfflorna var färdiggräddade och kaffet nybryggt kunde den näst sista föreställningen i kulturarrangemanget ”Kultur på bygden” dra igång.
Ett 40-tal personer kom till bygdegården Sjöviken för att lyssna till folksägner av Bengt af Klintberg och lokala skrönor av berättare från Sagobygden.

De vill få färre att ta bilen till jobbet

Var tredje person som jobbar inom Ljungby kommun tar bilen till jobbet, trots att de bor mindre än tre kilometer från sin arbetsplats. Det är med den informationen som utgångspunkt som man nu kan jobba vidare på en förbättring vad det gäller att öka transporter med fossilfria fordon.

Fest när PRO Traryd firade 50 år

På fredagen firade PRO-Traryd sitt 50-års jubileum. Verdandilokalen i Traryd var då fullsatt.

Emmy Abrahamson i litteraturpodden: "Humor är en sköld mot det svåra"

Den bästsäljande författaren Emmy Abrahamson är gäst i det sextonde avsnittet av Smålands litteraturpodd. Här berättar hon om hur hon träffade sitt livs kärlek på en parkbänk i Amsterdam och om det chockerande mötet med den svenskan psykiatrin. Framför vill Emmy Abrahamson prata om humor – och hur den kan fungera som en underbar sköld mot världen.

Troja studsade tillbaka mot KRIF

Troja studsade tillbaka efter förlusten mot Vimmerby och krigade till sig tre poäng i en jämn match mot Kallinge-Ronneby.
Special temas blev avgörande både offensivt och defensivt.
Artikel 2 av 9
Internationell kvinnofest på Folkets hus
Tillbaka till startsidan