Nu hoppas Per-Åke Adolfsson och Pär Hansson på att få in pengar som kan förgylla även mellandagarna och nyåret för många.

– Är det knapert innan jul så lär det ju även knapert efter jul. Och då är det mellandagarna och nyåret som det kan vara svårt att få ihop medel till. Därför valde vi att i år göra så här istället, berättar Pär Hansson på Hotell Terraza.

Det är för tredje året i rad som Terraza och Consid S5 gör gemensam sak, och genomför insamlingen För en varmare jul.

Annons

I dag är Pär Hansson och Per-Åke Adolfsson extra glada då de just mottagit en pengagåva på 5 000 kronor från Jonas Karlsson och Jens Lundsten, Round table Ljungby.

– Pengarna är ett överskott efter en åka-runt-fest och vi brukar årligen skänka till pengar till lokal välgörenhet. Förra året skänkte vi till Lagan United och i år har vi bestämt oss för att skänka till För en varmare jul, berättar Jonas Karlsson.

Vad gör ni för pengarna?

– Vi har kontakt med lokala samarbetsorganisationer. De har fått uppskatta hur många personer hos dem som är i behov av extra hjälp. Sedan har vi avsatt 300 kronor för varje barn eller ungdom som ska gå till julklappar. Men vi har också köpt och köper matkassar. Det är ju mer än julklappar som pengar ska räcka till, säger Pär Hansson.

Pär berättar att de även skänker medel till julfesten för nyanlända familjer som kommer att hållas på Mötesplats Godsmagasinet.

– Men de här dagarna handlar om så mycket mer än julklappar. Mat kostar pengar och att få hjälp med det är av stor vikt för många även efter julafton. Därför inhandlar vi öronmärkta matkassar.

Så det är inte för sent att skänka ett bidrag?

– Absolut inte, det är bara att höra av sig eller gå in på vår Facebooksida. Överföring av pengarna sker via swish så det är enkelt att vara med och bidra, säger Pär som också tycker att det känns bra att göra någonting som kan hjälpa till lokalt.

Jul