– Ett ganska väntat förslag från förbundet och det ser ut som det kommer att bli en intressant serie även kommande säsong, säger Älmhults tränare, Simon Sjöfors.

Samma serie

Serieförslaget

Div 3 Sydöstra Götaland

IFK Karlshamn

Karlskrona UF (4 kval)

Ronneby BK

FK Älm..

Serieförslaget

Div 3 Sydöstra Götaland

IFK Karlshamn

Karlskrona UF (4 kval)

Ronneby BK

FK Älmeboda/Linneryd

Glömminge IF (4)

Gransholms IF

Hovmantorp GoIF (4)

Högsby IK (överflyttat från NöG)

Nybro IF (2)

Sandsbro AIK (4 kval)

Växjö United FC

Älmhults IF

För ÄIF betyder nästa säsong att de, om förslaget går igenom, åter hamnar i den sydöstra trean. Det som känns mest spännande på förhand är att övriga fem Kronobergslag också hamnar i samma serie, vilket innebär spännande derbyn.

Annons

De lokala länslagen ÄIF kommer att få möta är Gransholm, Växjö United, Älmeboda/Linneryd samt nykomlingarna Sandsbro och Hovmantorp.

– Det bäddar för intressanta matcher, menar Sjöfors.

Övriga lag är Högsby, Nybro, Glömminge samt Blekingetrion IFK Karlshamn, Karlskrona UF samt Ronneby.

Satsar hårt

På förhand ser serien lite ”tunnare” ut då endast Nybro kommer från tvåan, medan det anslutit fyra lag från fyran i form av Sandsbro, Hovmantorp, Karlskrona UF samt Glömminge.

– Glömminge har varit i trean tidigare och satsar hårt och har redan skaffat en vass trio nyförvärv. Hovmantorp har också skaffat sig två duktiga mittbackar, berättar Sjöfors.

Vad känner du till om Högsby som är överflyttat från den nordöstra trean?

– Ett lag som kvalade uppåt den gångna säsongen och har ett samarbete med Oskarshamn som gör att de också blir att räkna med i toppen, slutar Simon Sjöfors.