Jag tycker att det borde vara lägre åldersgräns på energidryck. Det är föräldrarnas ansvar om de vill att barnen inte ska dricka det. Och det är de som dricker som bestämmer vad de gör med sin kropp.

En fördel med detta är att om man är väldigt trött till exempel. Om man sov dåligt eller bara inte är pigg till skolan eller jobbet kan en energidricka vara bra för att komma igång och inte sitta och sova vid skrivbordet eller bänken. "Red Bull Energy Drink uppskattas över hela världen av toppidrottare, studenter, under krävande arbetsdagar och av förare vid långa bilkörningar". Det är en text som står på Red Bulls hemsida och som jag tycker är helt sann. Detta håller även många andra med om, för i en undersökning på min skola visar att 15 av 20 elever och personal tycker att det inte borde vara åldersgräns.

I en intervju fick jag veta ett jättebra exempel: "När 13-åringar kan gå ner till Ica och köpa cider med 2,25 procents alkohol borde de sätta en åldersgräns på det istället".

Istället för att åldersgränsen ska vara 15 år kan man ju sänka den till 13 år så att man får börja dricka energidricka när man börjar på högstadiet och skolan börjar bli mer och mer viktig för ens framtid.

Visst det finns farliga ämnen i energidricka men som sagt tidigare borde det vara föräldrarnas ansvar och alkoholen kan ju påverka hjärnan så man gör något dumt och skadar sig.

Annons

Red Bull-entusiast