– Jag rankar den här segern oerhört stort med tanke på hur det såg ut. Men killarna visade en enorm inställning och tog hem segern, bubblade Trojas tränare, Pelle Svensson.

Nielsen ut - Eliasson in

Det började dock grinigt på isen redan i de första bytena och allt kulminerade då Krif:s Hampus Olsson brakade rakt in i Trojamålvakten Johan Nielsen, som blev liggande på isen.

Efter några minuters uppehåll tvingades Nielsen lämna isen med smärtor och lämnade över till 16-årige debutanten Jesper Eliasson.

– Det var en ful inbrytning av deras spelare och ”Nilas” drabbades av en lätt hjärnskakning. Att det inte blev utvisning i den sekvensen är obegripligt, fräste Pelle Svensson.

Vad tycker du om Jespers insats mellan stolparna?

– Han gjorde det helt okej, log Trojatränaren, när han hade lugnat ned sig något.

Visade vägen

När det väl blev spel tog Troja kommandot, anförda av andrakedjan med Tor Immo, Mikael Johansson och Mattias Åkesson, som visade vägen med två mål i första akten.

Vid 1–0 (11.29) vandrade ”Åke” in i slottet och handledsskottet styrdes in i plockhandskrysset av Mikael Johansson bakom Robin Jensen.

Det andra målet till 2–0 (18.40) kom på en kontring där Tor Immo serverade pucken på silverfat till ”Åke” som nöp till direkt.

– Två fina mål, menade Pelle.

Fick kontakt

Annons

I ishockey kan det svänga snabbt och det blev Troja varse i mittperioden, där de drog på sig två täta utvisningar.

Och vid den andra fick gästerna kontakt då Andreas Nordfeldt styrde in 2–1 (22.31) via ribbans hjälp bakom maktlöse Eliasson.

– Vi blev lite passiva i boxen och det gjorde att vi tappade greppet.

Troja fick sedan chansen att spela i numerärt överläge vid två tillfällen, men trots långa stunder i Krif-zonen uteblev utdelningen.

Istället utjämnade Krif till 2–2 (37.45) där Anton Kellman hittade en liten glipa vid närmsta stolpen hos Eliasson.

Kom tillbaka

Matchen kändes öppen inför den avslutande tredjedelen, men där visade Troja sin klass och kom tillbaka på ett strålande sätt.

När Troja fick chansen att spela fem mot fyra kom 3–2 (43.50) där Johan ”Bois” Andersson visade en enorm vilja då han tryckte in i krysset bakom Jensen.

– Ett klassmål av ”Bois”, berömde Pelle.

Krif hade sedan en ribbträff av Alexander Lunsjö, men närmare än så kom inte Blekingelaget.

Istället punkterade Alexander Lindqvist-Hansen tillställningen då han forcerade in 4–2 (49.57) med en backhand.

– Vi behöll lugnet och det betalade sig i slutperioden. Kul för ”Flash” som hade en annan roll än tidigare och gjorde det bra, summerade Pelle Svensson.

Troja håller fortfarande undan i toppen av allettan södra med en poäng tillgodo på Kristianstad då tre omgångar återstår.

På lördag möts Troja–Kumla, även det i Ljungby Arena.