På söndagsförmiddagen gick junior-VM i vattenskidor i grenen slalom av stapeln. Med i startfältet i Sesena, fem mil söder om Madrid, fanns VSK Svanens Tim Törnquist.

Efter loppet stod det klart att Tim inte enbart slagit sitt egna personbästa på 1.0@58/10.75 utan även att han vunnit ett VM-silver! Endast en halv boj ifrån guldkandidaten bakom Federico Jaramillo ifrån Colombia.

- Det gick riktigt bra. När jag gick ut så visste jag att jag behövde åka mitt personbästa för att ha en chans, vilket jag också gjorde. Detta är det största jag vunnit i karriären, kommenterar en segerviss Tim vars nya personbästa är 2.0@58/10.75.

- Ju längre loppet gick desto mer kom jag in i det och desto bättre gick det, berättar han om sitt lopp.

Mindre bra i hopp

På eftermiddagen väntade en ny tävling, denna gång i grenen hopp. Han tog sig även här vidare till final, men där gick det mindre bra för honom och han hamnade på en tolfte plats medan Alexander Samoilov ifrån Ukraina vann.

- Det gick mindre bra i hopp. Men det var svårt att ladda om efter att man varit så glad över silvret när tävlingarna var så tätt in på varandra.

Värmebölja

Just nu råder det en kraftig värmebölja nere i Spanien och Portugal och temperaturen har på sina ställen stigit upp emot 50 grader. Men Tim känner inte att värmen varit outhärdlig där de varit, även om temperaturen legat på 40-42 grader hela veckan.

Annons

- Vi försöker vara så lite vi kan i solen, annars klarar man inte det. Det har varit över 40 grader i luften och närmare 30 grader i vattnet, så det svalkar inte direkt, avslutar en mycket nöjd Tim.