– Vi har haft några dagar ledigt, men nu drar vi i gång igen, säger Siw Carlsson, som har en ledande roll i succén "Jäkelskap i kikar'n", som är den tredje och avslutande delen i den så kallade kikar-trilogin.

– Nu turnerar vi några månader, och sedan blir det väl en ny fars nästa sommar förmodar jag, säger Siw. Men vad de hittar på då vet jag ännu inte.

Årets föreställning har regisserats av Ulf Dohlsten, och manuset skrevs av Lars Classon och Jojje "Dag-Otto" Jönsson. Dag-Otto är ju själv ett givet inslag i ensemblen, som också bestått av Stefan Gerhardsson, Anna Carlsson, Robin Stegmar, Karin Bergquist och Ola Hedén.

Paret Heribertsson

I sommar debuterade dessutom Bertram och Birte Heribertsson i ensemblen.

– Vilka fantastiska människor! Otroligt trevligt att få jobba tillsammans med dem båda, säger Siw.

Och när det nu i kväll är nypremiär, så sker det på paret Heribertssons hemmaplan, det vill säga Malmö.

Annons

Inom kort får Siw själv spela på hemmaplan. Om exakt en månad har turnén nått Konserthuset i Växjö, och innan dess har man hunnit med bland annat Jönköping och i december är det dags för Kalmar.

– Det alltid extra roligt att spela i närheten av där man bor.

Till våren blir det Skara och sedan avslutas turnén på Lisebergsteatern i Göteborg.

– Hela ensemblen följer med på turnén och det är mycket bra.

Fet katt

Vad är då annorlunda från att spela hela sommaren på Vallarnas utomhusscen och nu i olika teater- och konsertlokaler?

– Det är ju samma manus, men visst blir det lite ändringar i till exempel scenografin.

På Vallarna är ju en fast scenografi, och när det är utomhus kan det ju alltid uppstå olika situationer - till exempel kan det börja regna, som det gjorde vid premiären. Då avbröt man föreställningen några minuter så att publiken kunde ta på sig regnkläder.

– Sedan kom det ibland helt oplanerat upp en stor, fet katt på scenen några gånger, berättar Siw. Det räknar jag inte med att det gör på teatrarna.

För Siws del bestod sommaren inte bara av Vallarna. Som vanligt medverkade hon på Allsången i Linnéparken i Växjö. Dessutom fick hon vara värd för ett Sommar-program i radion.

– Det var faktiskt det tredje mest avlyssnade "Sommar" i år. Jag har fått oerhört mycket mejl, brev och SMS efter det. Jag är så tacksam för all hjälp jag fick av producenten Sven Börjesson.