Man kan undra vad denna kvinna får allt ifrån, för rappare dam får man nog leta efter. Detta fick publiken i Markaryds Folkets hus uppleva redan den första minuten.

Under våren 2017 tar Babben turnén "Expedition Babben" till Skåne, Blekinge, Öland, Småland, Bohuslän, Dalarna, Värmland, Västerbotten och Norrbotten.

Expedition Babben besöker inte mindre än 32 nya orter i vår och nu var det Markaryds tur.

Men det var inte bara Markarydspublik, Babben kollade av och publiken fick applådera som svar. Där var folk också från Älmhult, Knäred, Ljungby, Örkelljunga och långväga publik från Stockholm.

Det var väl Babben som skapade diagnosen ”falsk bulimi”, när hon berättade att hon led av den genom att äta men inte kräkas.

Hallå där, fokusera...

Även denna gång delade hon med sig av sina erfarenheter då det gäller det där med att hålla vikten. Hon förstod sig inte riktigt på de där så kallade normalviktiga. De som faktiskt frågar sig själva framför buffébordet om ”de är hungriga”.

Inte heller de som pausar mitt i maten för att prata med bordssällskapet fick någon förståelse. De som Babben sneglar på vid bordet och tänker; ”Hallå där, du har mat kvar på tallriken, fokusera”.

Men nu hade hon kommit på det bästa sättet att banta. Det var att köpa den om-märkta köttfärsen i butiken, den där det kan sitta både två och tre prislappar på varandra. Receptet är sedan att förvara den i rumstemperatur i några dagar för att sedan öppna förpackningen och ta en bit, för att till följd av detta sätta igång ett viktras på 8 till 15 kilo.

Men det var mer än viktprat som Babben roade publiken med, mycket mer. Alla höga och hjärtliga skratt vittnade om den uppfyllda önskan som alla hade haft innan Babben klev upp på scen, att få skratta.

Att hon även hade koll på det lokala visade sig när både Markaryds Bond-film, tjuvgömman i Axhult och kyrkogårdsstölderna blev inflikade i föreställningen, även de med humor och rungande applåder.