Under fredagen, lördagen och söndagen avgjordes junior-SM i friidrott uppe i Huddinge. Med på tävlingen återfanns tre deltagare ifrån Ljungby friidrottsklubb, Alma Kilpeläinen; Alva Sundström och Jacob Thelander, samt en Markarydsbördiga Elin Brink som tävlar för Göteborgsklubben Mölndals AIK.

Alla nådde fina och beundransvärda resultat men bäst gick det för Elin Brink som under helgen tog hem dubbla SM-medaljer i sin klass K22. Ett silver i 2000 meter hinder samt en bronspeng i 1500 meter. Utöver det knep hon en femte plats i finalen i 800 meter.

Ifrån Ljungby FIK tävlade Alma Kilpeläinen i F19-klassen. I 100 meter kvalificerade hon sig för finalen efter att kommit fyra i heat 2. Väl i finalen sprang hon i mål på 12,64 och placerade sig därmed som femma.

I längdhoppet fick hon till ett starkt hopp på 5,46 meter och blev tvåa i kvalet. I finalen på lördagen gick det något sämre och hon kom nia med sitt hopp på 5,38 meter. Hon tävlade även i 100 meter häck och kom på en stark fjärde plats i finalen, blott 0,19 sekunder ifrån pallplatsen.

De yngre klasserna tävlade borta i Hammarby och ifrån Ljungby FIK deltog Alva Sundström i F16-klassen och Jacob Thelander i P15-klassen.

Alva tävlade både i 100 och 200 meter, men lyckades inte kvalificera sig för finalerna. Hon ställde även upp i kula och där kom hon femma med sitt kast på 12,32 meter.

Annons

Jacob Thelander hoppade 178 centermeter i höjdhoppet och placerade sig därmed som femma i tävlingen. I spjutkastningen kom han åtta med sina 43,42 meter.