Kanal 5:s program om Ullareds varuhus Gekås har ofta lockat till skratt och igenkännande, med härliga personligheter och en hel del tokigheter.

För ungefär ett år sedan erbjöd företaget Rolfs flyg och buss gratis bussresor till Gekås – något shoppingsugna i Ljungby och Markaryd var snabba på att hoppa på.

– Det är tokigt och galet, vi vet, sa Rolfs flyg och buss vd Emanuel Karlsson om den otroliga responsen de fick på sin reklamkampanj.

Annons

Varuhuset har inte bara varit en källa för shopping, utan har även hjälpt till att sätta igång förlossningar. Åtminstone om man får tro Jenny Berndtsson i Bredaryd, som fött fem av sina åtta barn efter ett besök i Ullared.

Varje gång har Jenny åkt dit i tron att det var gott om tid innan den planerade förlossningen. I ett fall föddes barnet nästan en månad tidigare än planerat – men direkt efter ett besök i Ullared.

– Signe skulle inte komma förrän den 15 mars, berättade Jenny för tidningen i februari samma år.

Nu söker kanal 5 ytterligare personer som vill söka sig till Gekås i Ullared.

”Nu söker vi härliga personer som ska åka och shoppa på Gekås i sommar och kan tänka sig vara med i TV-programmet Ullared på kanal 5” skriver programmet i ansökan.

Är du eller någon du känner en av de kanalen söker efter?