Polisen uppger att mannen inte dök upp på jobbet under onsdagen vilket gjorde arbetsgivaren orolig. Vid lunchtid ringde denne polisen och slog larm.

Polisen söker just nu efter 42-åringen och vädjar till allmänheten om eventuella tips och iakttagelser. Bland annat har polisen åkt till bostaden, pratat med grannar och letat spår. I lägenheten återfanns den försvunnens mobiltelefon. Dessutom återfanns flera katter som hade gott om mat och vatten.

Annons

– Vid den här sortens fall inleder vi alltid med informationsinhämtning. Förutom med grannar har vi också pratat med mannens föräldrar och försökt ta reda på vart han kan ha tagit vägen, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson i Region Öst.

Agnevik berättar att ett nästa steg i sökinsatsen till exempel kan vara att ta reda på vilken bank mannen är kund hos och därefter efterforska om uttag gjorts i samband med försvinnandet.

Polisens tipstelefonsnummer lyder 114 14 om du vet mer.

– Något specifikt spår har vi inte i nuläget, säger Thomas Agnevik.

Mannens bil är också efterlyst – en svart Volvo XC70 av nyare årsmodell med ett registreringsnummer som börjar på TEF. Polisen vet just nu inte hur mannen kan ha varit klädd.

– En granne har sett hur mannen lämnat hemmet med bil under onsdagsmorgonen. Vi har givetvis ringt runt och kollat på sjukhus om de haft trafikolyckor som hade kunnat passa in, men det har inte varit något, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen till Sveriges Radio P4 Jönköping.

Polisen har även sökt av de vägar som den försvunne brukar ta till sitt arbete i Ljungby, men utan resultat.