Smålänningen

Annons

Sommarfars i 90-talsmiljö

Sommarfars i 90-talsmiljö

Nu är det dags för Stjärnspraks sommarfars "Lappsjuk" på Godsmagasinet i Lagan. Det blir den sista farsen med Stjärnsprak-gänget - i fortsättningen inriktar sig Maria Stansert på Ljungbyrevyn.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Timsfors skola vädras efter rökutveckling

Skollunchen serverades i Timsfors Folkets hus, efter rökutvecklingen på Timsfors skola. Skolan hade då stängts för att lokalerna skulle vädras ut.

Bröllopsbutiken Dreamwear i nya lokaler

För sex år sedan startade Inge Heimensen sin bröllopsbutik Dreamwear på Kungsgatan 3 i centrala Ljungby. Nu går flyttlasset och hon håller sig kvar på Kungsgatan men numret blir 70 och lokalen hon flyttar in i har tidigare tillhört Ryssby reklam.
– Jag behövde mer plats för att även kunna hålla fullsortiment även för brudgummens klädsel, säger en stolt Inge.

En leverpastejsmörgås om dagen håller veterinären borta

– Bamse är en familjemedlem och betyder oerhört mycket för oss. Han är pensionerad som jakthund sedan längre och nu bara en kär vän, säger husse Lars-Olof Jonasson och sticker till 18-åriga Bamse lite gott vid bordet.

Den lokala tränarkarusellen – läget i trean och fyran

Fyra lokala lag håller på och kvalspelar, men för de övriga är säsongen över och bygget inför nästa säsong pågår för fullt. Inte minst då det gäller att rekrytera tränare. Vi inleder den lokala genomgången med lagen som spelade i trean och fyran den gångna säsongen.

Tobias Kvant vann Storfiskarn

Sommarens fisketävling är avslutad och nu är det snart dags för prisutdelning. Smålänningen, Abu Garcia och från och med i år också Ljungby Fishing har arrangerat.

Bröderna vann stor fisketävling - för andra gången

Bröderna Andreas och Tony Andersson i Ljungby är proffs på att fiska gäddor. Det har de bevisat ännu en gång.
– Vi blev chockade när vi kom iland, säger han.

”Det kommer successivt att bli bättre”

Den första september i fjol påbörjades ett målmedvetet arbete för att minska andelen hyrpersonal inom Region Kronoberg.
– Det har varit tufft emellanåt. Vi jobbar så gott vi kan med det vi har, säger Filippa Hummer, verksamhetschef för Kungshögen, Sländan och Lagans vårdcentral samt för filialen i Lidhult.

Många vill se Norrmans film

Det är stort intresse för Owe Norrmans film "Sommaren på myren". Därför flyttas visningen nu till Södra Ljunga bygdegård, som kan ta fler åskådare.
Artikel 2 av 9
Timsfors skola vädras efter rökutveckling
Tillbaka till startsidan