Räddningstjänsten larmades om att det brann sydost om Lidhult vid 23.30-tiden.

– När vi kom fram var en sommarstuga övertänd, den brann ned till grunden, säger Öyvind Solberg, insatsledare på räddningstjänsten i Ljungby, på onsdagens morgon.

– Vi lät den brinna ned under kontrollerade former.

Det var ett relativt kraftigt gnistregn från elden så räddningstjänsten fick också jobba med att förhindra spridning till naturen, vilket man lyckades med.

Enligt vad räddningstjänsten vet var inga personer i stugan, och det finns inga uppgifter om att någon person ska ha skadats.

Brandorsaken är ännu oklar men sommarstugan som brann under natten ligger på samma tomt som den mindre byggnad som brann ned natten till den 1 maj.

– Det är samma adress, förra gången brann uthuset ned nu har boningshuset brunnit ned, säger Öyvind Solberg.

Relaterat: Mindre byggnad brann ned till grunden

Styrkor från Lidhult och Ljungby har arbetat med branden. Personal från Lidhults räddningstjänst är kvar på platsen under onsdagens morgon.

Om de båda bränderna på adressen har något samband är ännu oklart. Polisen har beslutat att platsen ska spärras av och att det ska göras en teknisk undersökning.

– Det framgår i anmälan att det är samma tomt och det borde finnas anledning att utreda om det finns samband. Men det blir en fråga för utredarna. Än har inte anmälan fått någon rubricering, säger Kim Hild, polisens presstalesperson på onsdagsmorgonen.

Annons

Relaterat: Byggnad i Burhult nerbrunnen – oklart vad som startade branden