Den sjunde upplagan av distriktslagsturneringen Stålbucklan kommer att spelas i Ljungby, det skriver Swehockey.se.

Preliminärt datum för turneringen är 20-24 februari 2019 i IF Troja/Ljungbys ishall Ljungby Arena, Rydaholms SK:s Talavidshallen, DIÖ GOIF HK:s DIÖ Ishall och Alvesta SK:s Virdavallens Ishall.

– Smålands Ishockeyförbund är väldigt glada över att få arrangera Stålbucklan och ser framemot att få anordna en trevlig turnering med spännande matcher tillsammans med föreningarna IF Troja/Ljungby, Rydaholms SK, Diö Hockey och Alvesta SK. Arbetet är i igång med stort engagemang från samtliga. Vi ska förvalta förtroendet från Svenska Ishockeyförbundet att få arrangera Stålbucklan väl, säger Gabrielle Mellqvist, ordförande för Smålands Ishockeyförbund.

– Svenska Ishockeyförbundet är mycket glada och nöjda att kunna presentera Smålands ishockeyförbund som arrangör av Stålbucklan, Småland är ett distrikt som verkligen lyft upp flick- och tjejhockeyn på agendan och som arbetar målmedvetet och fokuserat för att öka intresset och antalet aktiva tjejer. Att dessutom ha Ljungby som huvudort för tävlingen där IF Troja/Ljungby de senaste åren profilerat sig med sin tjejsatsning och visat att det går att driva en bra verksamhet för både tjejer och killar gör hela arrangemanget ännu mer intressant. Därför ser vi fram emot en rolig och spännande turnering, säger Olof Östblom, Svenska Ishockeyförbundets tävlingschef.

Annons

Distriktslagsturneringen Stålbucklan, är damernas motsvarighet till TV-pucken. Deltagande lag ska bestå av flickor födda 2003-2005. Matcherna ska spelas med trepoängssystem och vid behov avgöras med Overtime och straffar.