Ivar Wennerholm debuterade som solist vid Ljungby storbands konsert. Han kommer från Stockholm men bor sedan något år i Ljungby. Han spelar med i olika grupper, har sjungit med Phontrattarne på Nobelmiddagen - och nu är han också storbandssångare. Bland annat sjöng han "My Way" för publiken på Ljunggården.

Ljungby storband har ju inte längre tillgång till Godsmagasinet, så den här gången gav man i stället konsert på Ljunggården.

Annons

Om någon hade trott att publiken inte skulle följa med till den nya platsen, så var den oron obefogad. Inte heller årets varmaste eftermiddag - plus 16 grader i vårsolen utanför spelplatsen - tycks ha lockat bort publik. Närmare hundratalet personer kom till Ljunggården.

Lars-Olof Johansson, som leder orkestern, berättade att stor del av storbandsmusiken snart har funnits i 100 år, men den är fortfarande lika aktuell. Många storband har försvunnit, men i Ljungby lever musiken vidare.

Konserten inleddes med att storbandet spelade"Strike up the Band" av George Gerschwin. Andra klassiska melodier - ofta arrangerade av de största inom storbandsmusiken - som framfördes var "Night Train", "Sweet Georgia Brown", "Nattens melodi", "Gösta Gigolo" och"Summerwind".

När publiken efter konserten gick ut för att ta emot söndagens sista solstrålar, hade man också den klassiska storbandsmusiken i färskt minne.