– Vi hade dem under uppsikt, vi kommer fortsätta med det. För nu har de etablerat sig här på riktigt, förklarar Anders Karlsson, lokalpolischef.

I april skrev Smålänningen att mc-gänget No Agony, med kopplingar till kriminella mc-gänget Bandidos, hade skaffat en klubblokal på Södergårdsvägen i utkanten av Åby vid Lagan.

De två ledande figurerna i No Agony har ett förflutet inom den nazistiska rörelsen.

Koppling till Bandidos

Polisen har ett extra vaksamt öga på det här gänget och informerade kommunledningen i Ljungby om No Agonys etablering i Åby.

Man ville inleda en samverkan med kommunen för att försvåra för mc-gänget.

– No Agony har koppling till Bandidos, så det är risk för att det här blir jobbigt, berättade poliskällan.

Annons

Nu i helgen hade No Agony möte på Motell Lagan med ett 60-tal personer från olika mc-gäng i hela landet, enligt polisen som följde varje steg de tog.

Hela sällskapet körde i mc-kortege genom Ljungby på lördagen. På kvällen hade de fest i klubbhuset i Åby, där de nu har satt upp ett plank runt fastigheten.

– De ville väl visa upp sig i kortegen, men vi vet inte vad syftet var med mötet. Vi har ju våra tankar om det förstås, men det är inget jag vill gå ut med, säger Anders Karlsson vid polisen.

– Det fanns fullvärdiga Bandidosmedlemmar med och folk från bland annat Romano MC i Växjö. Men det förekom inget brottsligt.

Inte oroad än

No Agony MC Gothia grundades i augusti 2013. De är helt öppna med sin verksamhet på Facebook.

Man kan se på bild hur en medlem i Bandidos Mc Sweden från Göteborg nu i helgen gratulerade No Agonys president till deras klubbhus i Åby.

I våras poserade samme man i No Agony med ett märke med "sergeant at arms" på sin väst. "Sergeant at arms" används av kriminella mc-gäng som Bandidos och Hells Angels och betyder att den personen är säkerhetsansvarig.

Polisen hoppas att No Agony förblir en fredlig mc-klubb.

– Jag är inte oroad än, inte i nuläget. Det finns inga tendenser till kriminalitet hittills. Men vi följer ju hur deras verksamhet utvecklas, påpekar Anders Karlsson.