Vet du något? Är du på plats?
Tipsa

Ett stort antal räddningsstyrkor larmades vid 20-tiden på kvällen med anledning av ladugårdsbranden. Enligt räddningstjänsten var det gårdsägaren som slog larm efter att det hade börjat brinna.

– När vi fick larmet inledningsvis var det hundar kvar inomhus och även hästar, men när första styrkan kom fram hade de tagit sig ur. Uppgiften blev att rädda så mycket som möjligt av byggnaden, berättar brandingenjören Johan Rönnmark.

Varken någon människa eller djur har skadats i branden, bekräftar polis och räddningstjänst.

– Jag får bilden av att det är ganska omfattande, det är vad vi har att jobba med. Det kommer sannolikt att bli en brottsutredning på detta också, säger Mikael Ehne, vakthavande befäl hos polisen i Jönköpings län.

Annons

Under kvällen var det ett 25-tal brandmän från Smålandsstenar, Gislaved, Reftele och Bredaryd som inledde släckningsinsatser. Ladugården uppges vara 50 meter lång och 10 meter bred. Ungefär hälften av byggnaden har räddningstjänsten lyckats rädda, uppger Johan Rönnmark vidare.

– Branden är under kontroll men det brinner väldigt mycket eftersom det är mycket hö. Det kommer ligga och brinna långt in på söndagskvällen.

Vet ni vad som orsakade branden?

– Nej, det får polisen avgöra. Det kommer bli en teknisk undersökning på det.

Tidningens reporter på plats, Hanna Eklöf, berättar att är många brandmän jobbar på platsen, och att man verkar göra sig beredd på att stanna länge på platsen.

– Jag såg att någon stod och kokade korv åt dem, säger hon.

Några höbalar som stod i närheten av ladugården har också ha börjat brinna men räddningstjänsten var snabbt på plats för att lyckades släcka de mindre bränderna.

– Det ryker och brinner fortfarande väldigt mycket, sa Hanna Eklöf vid klockan 21.45.

Insatsledare Bernt Karlsson vid räddningstjänsten Gislaved/Gnosjö.

— Jag har varit där och ska åka tillbaka igen. Vi kontrollerar så att det inte uppstår glödbränder.

Räddningstjänsten lyckades begränsa elden så att den inte spred sig.

— Vi höll den inom det område som vi hade bestämt.

Han vet inte hur länge man måste vara kvar på platsen under söndagen.