Eftersom Mexiko lyckades vinna över Tyskland var det än viktigare för Sverige att få med sig ett bra resultat i matchen mot Sydkorea på måndagen. De 45 000 åskådarna på Nizjnij Novgorod-stadion fick se ett avvaktande Sverige den första kvarten. Därefter skapade blågult en hel del farliga chanser. Marcus Berg fick en ypperlig möjlighet att sätta Sverige i ledningen efter 20 minuter men sköt mitt på mål och träffade målvakten.

Det var Sverige som skapade flest och farligast lägen. Efter 55 minuters spel höll det ånyo på att bli 1–0 till blågult efter en nickskarv men även då gick bollen mitt på målvakten.

Efter drygt 60 minuter fälldes Värnamobördige Viktor Claesson, en av planens främsta denna eftermiddag, i straffområdet. De svenska spelarna ropade på straff men domaren lät spelet fortgå. Efter en kort stund blåste domaren av för att ta hjälp av den nya VAR-tekniken. Domaren fick en ny bedömning av straffsituationen, och blåste straff till Sverige. Lagkaptenen Andreas Granqvist placerade distinkt in bollen nere till höger om den sydkoreanska målvakten. Målet betydde 1–0.

Sydkorea fick en fin chans i 91:a minuten men nicken gick utanför mål. Resultatet 1–0 stod sig matchen ut och det innebär att att Sverige toppar gruppen tillsammans med Mexiko på tre poäng. Tyskland och Sydkorea är poänglösa.

Sverige spelar nästa match på midsommardagen mot Tyskland. Matchstart är 20.00 svensk tid i kuststaden Sotji.

Annons

Sveriges startelva

Robin Olsen – Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Pontus Jansson, Ludwig Augustinsson – Vikt..

Sveriges startelva

Robin Olsen – Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Pontus Jansson, Ludwig Augustinsson – Viktor Claesson, Albin Ekdal, Sebastian Larsson, Emil Forsberg – Marcus Berg, Ola Toivonen.