Lions Club i Ljungby fyller snart 60 år, och lika lång tid som man existerat har man också satt festlig prägel på Ljungby under några vårdagar. Det har varit i lite olika former och på olika platser, med loppmarknad, scenuppträdanden och tivoli. Tivolit har bestått hela tiden, och nu är årets upplaga på plats.

Lions Club är en världsomspännande organisation som i år firar 100-årsjubileum, Syftet med organisationen är att samla in pengar för att hjälpa andra, och tivolit i Ljungby ett av inslagen.

Överskott går oavkortat till välgörande ändamål, berättar Magnus Johansson i Lions Ljungbyavdelning.

Annons

Förhoppningsvis kan vi få in 60.000-70.000 kronor under den här helgen. Vi hoppas på fint väder och att många kommer och roar sig.

Lions finns med och hjälper på katastroifområden och i oroshärdar världen över, men man vill också se till att barn och funktionshindrade hemma i Sverige skall få det bättre.

I år har inriktar vi oss på att det kan finnas behov bland barn här i Sverige, säger Magnus Johansson.

Som exempel nämnar han att Lions hjälpt en del ungdomar med bidrag så att de kunnat delta i idrotts- och kulturaktiviteter som de annars hade fått stå utanför. Årligen genomförs också en resa tillsammans med funktionshindrade, som därmed får en gladare dag.

Som vanligt är det Axels Tivoli som står för attraktionerna. Bland nyheterna finns en Juarssic Park-anläggning i flera våningar, och förädlade former av Adventure och Freak Out, som inte varit med i Ljungby tidigare.

En nyhet för året är också att det blir aktiviteter i Godsmagasinet, inte långt från Tivoliplatsen. Där skall olika grupper från Ljungby musikskola spela och det fiins möjlighet att skapa bilder tillsmmans med konstpedagogen Linda Tranquist.