LÄS MER: Butikspersonal misshandlades av tjuv

LÄS MER: Dramatisk jakt på butikstjuv - nära köra på personalen

Återigen har Intersport vid Ljungbyporten drabbats av en butiksstöld.

Vid 17.30 på måndagen började det tjuta i larmbågen i butiken och en man sprang ut ur butiken. Mannen, som är i 20-årsåldern, hade plockat på sig en tröja och fyra par strumpor för 1 400 kronor.

Två ur personalen på Intersport tog genast upp jakten på mannen och polisen kallades till platsen.

Hotade med träpåk

Mannen kastade strumporna ifrån sig. När personalen närmade sig tog han fram en stor träpåk och något som såg ut som en pistol och hotade dem.

Personalen lät sig inte stoppas. Jakten fortsatte in på industriområdena i området och det blev en lång språngmarsch innan mannen fångades in.

LÄS MER: Fräck stöld på Intersport - tjuv kröp till kassan

Under tiden körde polisen runt och letade efter mannen och butikspersonalen. Till slut hittade polisen dem vid Berghem, ett par kilometer söder om Ljungbyporten.

Spektakulärt med pistolen

Personalen höll fast honom och han greps av polisen och anhölls senare på kvällen för grovt olaga hot och stöld.

Annons

– Stöld kan rubriceras till grovt rån istället, vi får se under dagen. Det känns ju spektakulärt med pistolen, säger Magnus Rosholm, förundersökningsledare vid polisen i Ljungby.

LÄS MER: Intersport får tillbaks stöldgods - tjuvarna stoppades i Linköping

LÄS MER: Personal som jagade klädtjuv dödshotades

Den misstänkte mannen ska ha slängt ifrån sig träpåken och pistolen någonstans under jakten. Polishundar har sökt igen området, men utan resultat, enligt polisen.

– Inget är taget i beslag, men vi har varit på platsen under tisdagen och gjort en vallning med personalen och pratat med dem, förklarar Magnus Rosholm.

Mycket stölder

Tommy Aronsson, vd för Intersport i Ljungby, har själv varit med och sprungit efter butikstjuvar vid tidigare tillfällen.

– Vi håller oss på ett visst avstånd och gör en bedömning när vi springer efter tjuvarna så att vi inte utsätter oss för fara. Vi gör det mest för att lokalisera tjuven så att polisen får hjälp, säger Tommy Aronsson.

Det känns som att det ofta sker stölder och snatterier på Intersport i Ljungby.

– Vi har mycket stölder, men det är en av södra Sveriges största sportbutiker. Butiksytan är på 1 600 kvadratmeter och vi har ett stort utbud av varor.

– Det här lockar snattare och tjuvar. Sedan är vi duktiga på att larma våra varor och vi har bra ett övervakningssystem, berättar Tommy Aronsson.

hot