Larmet kom klockan 09.34 på lördagsmorgonen och olycksplatsen var på länsväg 547 vid Hultarör mellan Angelstad och Bolmstad. Bilen och mc-föraren, som åkte i ett större sällskap, frontalkrockade efter en kurva.

– Mc-föraren klarade sig väldigt bra med tanke på den kollisionen som var, säger Öyvind Solberg på räddningstjänsten i Ljungby kommun.

– Han flög fem, sex meter ut på en åker och fördes med ambulans till Ljungby lasarett med lindriga skador, enligt sjukvården, fortsätter han.

Motorcykeln blev till skrot och. Polisen uppger att mc-föraren Han blåste positivt i polisens alkoholmätare och misstänks för rattfylleri.

Mannen som körde bilen klarade sig oskadd och fick skjuts av polisen in till Ljungby, enligt Öyvind Solberg. Vägen var helt avstäng i cirka en halvtimme under räddningsarbetet, men det blev inga långa bilköer. Därefter var det begränsad framkomlighet på vägen tills man öppnade den helt för trafik igen vid 10.30-tiden. Både motorcykeln och bilen måste bärgas från olycksplatsen.