Ett svart trähus ska visa besökarna den småländska traditionen med husbyggande. Inuti huset är det småländska möbler, fönster, dörrar och golv.

Fakta: Träregion Småland

Träregion Småland är ett samarbete mellan regionförbunden och länsstyrelserna i de tre Småla..

Fakta: Träregion Småland

Träregion Småland är ett samarbete mellan regionförbunden och länsstyrelserna i de tre Smålands
länen.

Träcentrum, Möbelriket och Virserums Konsthall samt Linnéuniversitetet och Högskolan i Jönköping med flera är också med i arbetet.

Områden som prioriteras är bland annat företagsforskarskola, branschråd, finansieringsmöjligheter till framtida projekt och profilering av Träregion Småland.

Och för att ytterligare profilera sig har de serverat både ostkaka och isterband.

Hur har det gått hittills?

– Mycket bra tycker jag, mycket bra. Vi har en rätt stor monter alldeles när A-hallen där de stora drakarna finns, säger Bertil Eifrem.

Vad får ni för reaktioner och frågor?

– Man tycker det är lite spännande och lite ovanligt att en sån här aktör står på en sån här mässa. Det är väl inte så vanligt att man samlar ihop sig på det sättet. Det finns många nyfikna frågor.

Vad vill ni uppnå med att vara med på möbelmässan?

– Det är ett långsiktigt arbete. Vi försöker profilera, på olika sätt, Träregion Småland. Vi har en vision att 2020 vara den ledande träregionen i Europa. För att bli det måste vi jobba hårt hemma i Småland men också berätta det.

– Det handlar väldigt mycket om att synas och tala om vad vi kan och vad vi vill. Det som är spännande är att vi gör det tillsammans i Småland. Det blir en kraftsamling på ett annat sätt och det uppskattar inte minst företagen.