Troja avslutar mot motiverat Nybro - Smålänningen
Smålänningen

Annons

Troja avslutar mot motiverat Nybro

Troja avslutar mot motiverat Nybro

I söndags säkrade IF Troja-Ljungby sin biljett till allettan, som startar i mellandagarna. Kvällens motståndare Nybro Vikings IF ligger sexa och kan också ta sig dit. Avgör motivationen?

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Fyrhjuling krockade med älg

En fyrhjuling krockade med en älg vid Pjätteryd i Älmhults kommun runt klockan 20 på måndagskvällen. Föraren fördes till sjukhus med ambulans men fick senare åka hem med lindriga skador.

Missionärsparets oro för vännerna i översvämmade Mocambique

Halvmiljonstaden Beira i afrikanska Mocambique ligger till stora delar under vatten till följd av cyklonen Idai. Tusentals personer befaras ha omkommit. Allianskyrkan i Jönköping har där en vänförsamling.
— Vi är väldigt oroliga, vi har ringt hela dagen men ingen har svarat, säger Lars-Åke Winberg, som tillsammans med sin fru Carina i flera år jobbat i landet.

Carl Ljungberg - en unik Ljungbymålare

Känner du till konstnären Carl Ljungberg från Ljungby eller har du kanske en tavla av honom?
I det här fallet tänker vi inte på någon i den kända konstnärsfamiljen Ljungberg i Ljungby, även om där också fanns en målare med samma namn. Nej, det här en helt annan person - född i Replösa, Ljungby, men långt senare känd som "gåramålaren och romantikern från Hammenhög".

Älmhult klart för kvalspel

Älmhults IBK har lyckats med delmålet att ta sig till division 3-kval. Nu är det bara ett dubbelmöte mot Jämjö som kan stoppa laget från att nå huvudmålet: Att ta klivet upp i seriesystemet.
– Det är det vi siktar på, säger Anton Ignell.

Omskakande uppväxtskildring om livet i en fundamentalistisk mormonfamilj

Tara Westovers bok om uppväxten i en fundamentalistisk mormonfamilj har hyllats av läsare över hela världen. Det är en omskakande debut från en stor berättare, skriver Johan Fingal.

Eiman tackar för sig

Det är dags för Älmhults kommun att söka efter en ny kommunchef.
Roland Eiman har meddelat att han slutar i juli.
- Jag har bestämt mig för att trappa ner, säger han.
Processen att hitta Eimans efterträdare är redan igång.

Lagsilver för svenska skyttar i EM

Tävlingen blev lite som berg-och-dalbana för Delarysonen Emil Martinsson då EM i viltmål inleddes med regelbunda lopp i kroatiska Osijek under måndagen.

Långt stopp på E4 efter lastbilsolycka – trafiken leddes om

Det var länge avstängt på E4:an vid Ljungby efter att en lastbil har kört i diket under måndagskvällen. Först vid 04.00 under natten till tisdagen öppnades vägen igen. Ingen ska ha skadats i olyckan.
Artikel 2 av 9
Fyrhjuling krockade med älg
Tillbaka till startsidan