Smålänningen

Annons

Trojas tränare om Ultras: ”Det är minerad mark”

Trojas tränare om Ultras: ”Det är minerad mark”

För första gången uttalar sig nu Troja–Ljungbys tränare Pelle Svensson och lagkaptenen Daniel Karlsson i Smålänningen om bråket kring Ultras Ljungby.
– Det här är minerad mark, säger Pelle Svensson.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Troja Supports ordförande efter första perioden

Smålänningen träffade Troja Supports ordförande Erik Elisson efter den första perioden mot Vita Hästen. Så här tyckte han om klacken och spelets efter den första tredjedelen i Ljungby Arena.

Trojas fans på plats

Det uppstod bråk och verbala påhopp mellan IF Troja-Ljungby och supportergrupperna Troja Support och Ultras Ljungby i samband med premiären mot BIK Karlskoga för knappt tre veckor sedan

Dags för riktig hemmapremiär

Under onsdagens match i Hockeyallsvenskan, där Troja tar emot Vita Hästen, kommer Troja Support att finnas på ståplats.
– Jag tänker inte avslöja om vi kommer att göra något speciellt eller inte till matchen, säger Troja Supports ordförande Erik Elisson hemlighetsfullt.

Troja och supportrarna överens

Under torsdagskvällen träffades representanter för Troja och supporterklubbarna Troja Support och Ultras Ljungby.
– Vi har haft en konstruktiv diskussion och klarat ut vissa saker, säger Trojas ordförande Pelle Wass.

Hög tid att lösa supporterbråket

Polisen stöttar Trojas beslut

I fredagens hemmapremiär i Hockeyallsvenskan mellan IF Troja-Ljungby och BIK Karlskoga blev supportergruppen Ultras Ljungby inte insläppta i Ljungby Arena.
Nu framkommer det uppgifter att der är polisen som låg bakom Trojas beslut att porta fansen.

Beslutet togs efter påtryckningar från sponsorer

Beslutet om att porta supportergruppen Ultras Ljungby från IF Troja–Ljungbys hemmamatcher står fast, det meddelar klubbens ordförande under söndagen.
– Det har funnits påtryckningar från sponsorer, berättar Pelle Wass.

Oförändrat läge med bostadsbränder i Älmhult

Antalet insatser vid bostadsbränder har i Ljungby kommun halverats mellan år 2016 och 2017. Men Älmhults kommun har fortsatt höga siffror och har mer än dubbelt så många insatser vid bostadsbränder sett till antalet invånare, visar statistik från Hem & Hyra.

Konst för öga och öra i Forrerydladan

Det kommer att bjudas på konst för både öga och öra, det vill säga måleri, lyrik och musik i Forrerydladan mellan Älmhult och Traryd på söndag. Ingemar Härdelin har vernissage på sin konstutställning och läser dikter.

Conny Bergh står för låtarna bland skrönorna

Skrönor och låtar heter måndagens program under Sommar i Sagobygden på Gamla torg i Ljungby. Det är Sagomuseets egen Mikael Thomasson som står för berättelserna och rocklegenden Conny Bergh som bjuder på musiken. Lite av en magisk kombination.

"Välinformerad patient är A och O"

Konceptet Rapid Recovery på Ljungby lasarett har bidragit till kortare vårdtider för knäprotesoperation och höftprotesoperation. En stor del är den information som ges till patienten före, under och efter.
– En välinformerad patient är A och O, säger Karin Fritzell, avdelningschef för ortopedkliniken på Ljungby lasarett när hon förklarar metoden.

Vi har kommit in på Haganässkolan

Haganässkolan i Älmhult glädjer sig åt årets antagningssiffror. Söktrycket har varit högt och skolan kommer att ha 40 fler elever jämfört med förra läsåret.
Här är hela listan på alla som har blivit antagna.

Ungdomar driver sommarcafé

Bolmstads hamncafé håller öppet under sommaren igen. Totalt är det fem ungdomar som driver det.
– Det är många som uppskattar att det finns, säger Ruth Perslow som jobbar där för tredje sommaren i rad.

Åkattraktion intill Ikea

Redan nu på lördag eller någon gång i nästa vecka, tas en ny åkattraktion i bruk på Älmhults handelsplats intill Ikea. Barn och gamla inbjuds att åka på plastring med halt underlag alldeles gratis.

Ekolog kritisk mot avverkning – överväger polisanmälan

Naturreservatet Vakö myr utanför Älmhult har utsatts för en omfattande avverkning av gran. Ekologen Ingvar Nilsson, som brukar leda exkursioner i området är mycket kritisk mot åtgärden.
Artikel 2 av 16
Troja Supports ordförande efter första perioden
Tillbaka till startsidan