Inför helgens SM i motocross i Årsunda låg Oskar Olsson från MK Tranan på tredje plats i tabellen med 194 poäng. 31 poäng efter VM-föraren Filip Bengtsson från Tomelilla MK på första plats.

Tvåan Jesper Jönsson Sösdala MK låg på 218 och på fjärde plats med 163 poäng låg Jimmy Wicksell från Uppsala MK.

På tjejsidan leder Natalie Kane från Nordirland överlägset på 140 poäng. Natalie är proffs och tävlar internationellt med stor framgång. Tranans Frida Karlsson låg inför helgens tävling på 17:e plats med 13 poäng och Emilia Andersson på 27:e med 1 poäng.

På lördagen kördes ett heat för respektive klass. Oskar Olsson hade bäst varvtid i sitt kval med 1:41.096 exakt på tusendelen som Jesper Jönsson från Sösdala hade i sitt. Men i tävlingsheatet segrade Filip Bengtsson på 20:26 minuter, drygt fyra sekunder före Oskar med Jesper Jönsson som trea, åtta sekunder efter Oskar.

Alltså 22 nya SM-poäng för Oskar redan dag ett. I MX-Girls vann Natalie Kane på 24:12, en minut före Emilia som hamnade på 16:e plats och Frida 1:45 efter på 22:a plats och tyvärr inga poäng för någon av tjejerna.

På söndagen kördes andra heatet för Emelia och Frida som då hamnade på 18:e respektive 22 plats, tyvärr blev det därmed inte några SM-poäng. Även på söndagen vann Natalie Kane.

I heat 2 för MX1 kom Oskar på fjärdeplats. Jimmy Wicksell segrade med Filip Bengtsson som tvåa och Jesper Jönsson som trea. Oskar var 43 sekunder efter segraren men fick med sig 18 SM-poäng trots allt.

Annons

I heat 3 vann Filip med Jesper som tvåa och Jimmy som trea. Oskar hamnade på en sjätte plats och totalt i helgen på en fjärde plats med 55 nya SM-poäng.

Efter helgens tävling leder Natalie överlägset i sammandraget men Frida ligger totalt på 18:e plats och Emilia på 28:e bland alla Sveriges cross-tjejer. I MX1 Leder Filip Bengtsson på 272 poäng. Jesper Jönsson är tvåa på 260 och Oskar behåller sin tredjeplats på 227 poäng. På fjärde plats ligger Jimmy Wicksell med 208 poäng.

Nästa tävling går i Västerås den 25-26 augusti och sen avslutas SM den 22 september i Varberg.