Det svenska juniorlandslaget var på plats med åtta åkare i Ukraina och en av de uttagna var VSK Svanens framtidslöfte Tim Törnquist.

– En fantastisk upplevelse, sade Tim.

Silver i slalom

Och 17-åringen gjorde riktigt bra ifrån sig i den tuffa konkurrensen och kom hem med två EM-medaljer i form av ett silver och ett brons.

Silvermedaljen kom i slalom där han Tim noterade 3.50/58/11.25, men det räckte inte riktigt mot fransmannen Nicolas Rousselot som segrade på 4.00/58/11.25.

– Jag åkte dit för att vinna, men det räckte inte riktigt ända fram i en bra final. Men att komma på pallen var trots allt helt okej, menade Tim.

Brons i hopp

Bronspengen knep Tim i hopp där han hoppade 47,5 meter. Här gick vinsten till fransmannen Pol Duplan-Fribourg med ett hopp på 53,3 meter, medan silvret togs av italienaren Bryan Bisetti på 52,5 meter.

– En av förhandsfavoriterna skadade sig och bröt tävlingen. Det öppnade upp lite för oss andra och gjorde att jag, lite överraskande, slutade trea, berättade Tim.

Tim ställde även upp i trick, men fick där nöja sig med en 16:e plats med 2 350 poäng. Även här blev det franskt i topp genom Pol Duplan-Fribourg som segrade på 7 990 poäng.

– Jag fick inte till det riktigt som jag önskade, sade Tim, som slutade sjua i den kombinerade tävlingen.

Tackade nej

Tims framfart i mästerskapen har gjort att förbundet fått upp ögonen för talangen från Strömsnäsbruk, som fått erbjudande att åka på senior-EM (Grekland) och U21-EM (Frankrike) de kommande helgerna.

Annons

– Men jag tackade nej. Jag har varit borta en hel del på sistone och måste sköta skolarbetet (pluggar på Sunnerbogymnasiet) också. Dessutom har jag några år på mig att vara med fler gånger i U21, summerade Tim Törnquist.

Tim Törnquist sken ikapp med solen efter sina två EM-medaljer.
Foto: Privat