En traktorgrävare och en lastbil med släp kolliderade mellan Hamneda och Hornsborg i södergående riktning. Larmet kom vid 23.45-tiden och polis, räddningstjänst och ambulans skickas till platsen.

Båda förarna i de olycksdrabbade fordonen fördes med ambulans till sjukhus. En av personerna, en man i 30-årsåldern har fått lämna sjukhuset. Den andra drabbade är en man i 50-årsåldern, han är ej allvarligt skadad men fick vara kvar på sjukhuset för observation, uppger Region Kronoberg.

Lastbilen körde in i traktorgrävaren bakifrån. Polisen har i inledningsskedet skrivit en anmälan om trafikbrott eftersom traktorgrävaren är ett långsamtgående fordon som inte ska köra på E4.

— En man i 50-årsåldern misstänks för att ha framfört ett otillåtet fordon på motorvägen, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson på Polisregion Syd.

Båda fordon bärgdes från platsen och vägen sanerades, ett arbete som tog flera timmar. Det var begränsad framkomlighet med endast ett körfält öppet fram till 08-tiden på fredagsmorgonen.

E4