Tre VM-frågor till två lokala profiler

1) Den hetaste matchen under fredagen är utan tvekan derbyt mellan Portugal-Spanien. Hur ser du på den matchen?

2) Vilken nation kommer att överraska i VM?

3) Vilken nation är din favorit till VM-titeln?

Marcus Walldén (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Ljungby (och tidigare fotbollsspelare i bland annat Guddarp)

Marcus Walldén (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Ljungby.

1) - Det är ju turbulent i Spanien nu med ny förbundskapten så jag tror Portugal vinner. Visserligen kan ju ett byte av förbundskapten ibland vara positivt men inte så här tätt inpå.

2) Jag hoppas på Sverige, men det kanske är ett fegt svar? Hmm... (lång paus) då tror jag på Danmark. Jag såg träningsmatchen mellan Sverige och Danmark och då tyckte jag Danmark imponerade i ena halvleken. Danmark kommer att bli tvåa i gruppen efter Frankrike. Med tanke på att Sverige kom tvåa i kvalgruppen tätt efter ett så bra lag som Frankrike, så tror jag det faktiskt talar för Sverige.

3) Frankrike. Det är kanske inget lag som är med som en förhandssnackis att gå hela vägen, men för en gångs skull är det lugn ro runt laget. Frankrike känns stabilt den här gången och kanske kan upprepa bravaden från 1998.

Thomas Franzén, fritidschef i Älmhults kommun.

Thomas Franzén, fritidschef i Älmhults kommun.

1) Jättesvårt att säga vem som vinner. Spanien måste få koll på Ronaldo, men jag tror inte de får det utan Portugal vinner med 1-0. Det är ju lite oreda i Spanien nu också efter förbundskaptensbytet. Men det blir en jämn match.

Annons

2) Danmark! I medgång kan det hända vad som helst för danskarna.

3) Tyskland är alltid ett bra lag, de håller liksom alltid en hög nivå. Så det är min favorit, om jag måste säga ett lag till blir det Portugal. Min personliga favorit är förstås Sverige, men jag ser också fram emot om det blir något annat lag som utmärker sig och blir rolig att heja på. Senast var det ju Island. Hur som helst blir det kul med en månad där vi bara pratar fotboll på jobbet!

Relaterat: Här ser du VM-fotbollen på stor skärm